Στου «Μουρούζη» η ποσότητα… αλλάζει νόημα, η γεύση όμως όχι (pics)

Διαβάστε επίσης

Το χωριουδάκι των Καλυβίων έχει γίνει ξακουστό για τις χασαποταβέρνες του. Σίγουρος προορισμός καλού φαγητού με όλες τις επιλογές να είναι safe, αλλά προσωπικά ο «Μουρούζης», είναι το σταθερό μου στέκι εδώ και χρόνια, με… οικογενειακές καταβολές.

Σαν να υφίσταται ο άτυπος διαγωνμισμός του με πόσες σακούλες θα φύγει η κάθε παρέα, οι μερίδες μπορούν να αφήσουν άφωνο όποιον τις δει πρώτη φορά, μπορεί να οδηγήσουν στο… μοιραίο λάθος της μεγάλης παραγγελίας, μπορούν μόνο να ικανοποιούν διαχρονικά όσους ξέρουν.

Από καλωσόρισμα με μερίδα μπούτι αρνί καταλαβαίνεις και προχωράς στο παρασύνθημα. Το μπιφτέκι… ένα πιάτο και κάτι, μόνο με κιμά και μπαχαρικά και χωρίς ψωμί είναι το γκραν σουξέ, όλα τα κρέατα μπόλικα και νόστιμα και καλοψημένα. Οι πατάτες με αυγά είναι… ένα μποστάνι κι ένα κοτέτσι και πάει λέγοντας.

Κι εκεί που περιμένεις τον, εντυπωσιακά λογικό για όσα έχεις φάει, λογαριασμό σκάει και το κέρασμα. Τι λικεράκι αρμπαρόριζα, τι πανδαισία γλυκών κουταλιού με γιαούρτι και πάει λέγοντας. Και έχεις και το φαγητό του επόμενου διήμερου στο χέρι.

INFO:https://www.mourouzis.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Σταμάτης Λεριώτης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα