Η “Μαριγούλα” έχει κάνει τον Πολύγυρο προορισμό υψηλής ελληνικής γαστρονομίας (pics)

Διαβάστε επίσης

Ακούγοντας μια ταβέρνα με όνομα “Μαριγούλα” και έδρα τον Πολύγυρο, λογικά το μυαλό σου πάει σε ένα χωριάτικο ταβερνάκι με απλό σπιτικό φαγητό. Μόνο που η “Μαριγούλα” το έχει πάει πολύ παραπάνω, σε άλλα επίπεδα και έχει γίνει με το σπαθί της γαστριμαργικός προορισμός για καλοφαγάδες από πολλές περιοχές.

Εοχντας κρατήσει το όνομα της μητέρας που έστησε το πρώτο ταβερνάκι, μαζί και το μεράκι και την αγάπη για το καλό φαγητό με τις αγνές πρώτες ύλες, ο γιος το έχει προχωρήσει σε άλλα επίπεδα, πάντα όμως με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ελληνική κουζίνα.

Είναι μοναδικά ορισμένα από τα πράγματα που θα βρεις στον κατάλογό του, αν και ο κατάλογος αυτός πειράζεται συχνά – πυκνά, ανάλογα με το τι έχει η αγορά, η εποχή, όλα προσαρμόζνται προς την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Μεζέδες όπως η τηγανητή ελιά με σύγκλινο ή το γεμιστό καρότο με κιμά και τραχανά δεν υπάρχουν αλλού. Τα τυριά του είναι ολόκληρη λίστα ψαγμένων ποικιλιών από τη χώρα, τα κρέατα και τα ψαρικά του εκλεκτά και διαλεγμένα και όλα εξαιρετικά μαγειρεμένα.

Το μαγαζί αυτό έχει ζεστασιά στην ατμόσφαιρα, έχει ελληνική φιλοξενία, έχει μεγάλη φαντασία μαζί με μαγειρικό ταλέντο, έχει νοστιμιές και αρώματα. Είναι προορισμός και ΄σιως για πολλούς είναι και εθισμός.

 

INFO: https://marigoula.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Θάνος Λέκκας

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα