Οταν τα αχλάδια συναντάνε τη σοκολάτα βγαίνουν τάρτες… όνειρο (vid)

Διαβάστε επίσης

Το φθινόπωρο είναι μεγλαγχολικό για πολλούς, μουντάδα, επιστροφή στη ρουτίνα και απώλεια… χρωμάτων στους πάγκους φρούτων της λαϊκής. Κάπου εκεί, εμφανίζεται το αχλάδι. Τέτοια εποχή να δώσει γεύση και να χρησιμοποιηθεί με αμέτρτητους τρόπους. Από τον πιο απλό και ίσως θρεπτικό, ωμά δηλαδή, μέχρι διάφορες γλυκές παρασκευές. Ενας συνδυασμός τους με σοκολάτα σε τάρτα με είχε μαγέψει χρόνια πριν και τον παραθέτω σε δύο εκδοχές, από δύο γλυκιές κυρίες της ελληνικής κουζίνας.

Αυτή της Ντίνας Νικολάου, είναι πιο φινετσάτη, πιο… πολυτελής αλλά και ελαφρά πιο μπελαλίδικη. Η σοκολατένια βάση ζύμης όμως την απογειώνει και αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με όλο το στήσιμο, αφιερώστε λίγο χρόνο και φτιάξτε τη.

Η συνταγή ΕΔΩ.

Αυτή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, θα την έλεγα λίγο πιο απλή λόγω της έτοιμης σφολιάτας που χρησμοποιεί, αν και σε περίσσευμα χρόνου και… μερακιού κάντε τη με χειροποίητη ζύμη τάρτας, λίγο πιο “ελληνική” στις παρασκευές και λίγο πιο γλυκιά στο αποτέλεσμα.

Η συνταγή ΕΔΩ.

Προσωπικά αποφεύγ ωτο φιλέ αμύγδαλου επειδή δε με τρελαίνει και θεωρώ ότι “μπερδεύει” το τελικό αποτέλεσμα, σίγουρα όμως το τριμμένο και η “πάστα” ταιριάζουν απόλυτα στις κρέμες και απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.


INFOS:

https://dinanikolaou.gr/recipe/tarta-sokolata-axladi/

https://www.argiro.gr/recipe/tarta-axladi-sokolata/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ελεάνα Μάργου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα