Η Εύβοια έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Πολλοί δε τη θυμούνται ως νησί που είναι, αυτές οι γέφυρες που σε περνάνε Χαλκίδα σε δυο λεπτά δημιουργούν μπέρδεμα. Είναι ακόμα και ότι έχει χειμερινούς προορισμούς σαν τη Στενή, χιόνια στη Δίρφυ, πρόσβαση… περίπατου στη Χαλκίδα και πολλά πολύ διαδεδομένα τουριστικά σποτς. Υπάρχει όμως και μια μεγάλη πόλη, “αρχοντική” και ευτυχώς ακόμα όχι για… μαζική προσέλευση. Η Κύμη κρατάει κάτι το μυστηριακό, είναι πανέμορφη συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, είναι λιμάνι και σημαντικός κόμβος και είναι και μέρος για καλοφαγάδες. Με τη “Μουριά” να δεσπόζει στη σχετική κατηγορία και να αποτελεί μια διαχρονικά εγγυημένα λύση.


Δεν είναι η παραδοσιακή χωριάτικη ταβέρνα, αλλά δεν είναι και καμια αταίριαστη στο περιβάλλον και τον τόπο περίπτωση. Η “Μουριά”, που πήρε εύκολα το όνομά της από τη μεγάλη μουριά στην αυλή, τιμά και με το παραπάνω την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, αλλά ακολουθεί και την εποχή της δίνοντας μερικές νότες… μόδας σε κάποια πιάτα.


Θα βρεις και μαγειρευτά φαγητά, σπιτίσια, θα βρεις και εξαιρετικά κρέατα σε απίστευτες τιμές, αν προέρχεσαι από μεγάλες πόλεις με τα κρεατάδικα που έχουν γεμίσει τον τόπο και… σου δίνουν και καταλαβαίνεις στον λογαριασμό, θα βρεις και λαχταριστά ορεκτικά. Είναι φανερό με ρτην πρώτη μπουκιά ότι υπάρχει μεράκι και τέχνη στην κουζίνα, δεν τσιγκουνεύονται τις ποσότητες, ούτε και τα χαμόγελα ακόμα και στις μέρες που γίνεται πανζουρλισμός στο μαγαζί από κόσμο κι αυτές είναι και πολλές.
INFO: https://www.facebook.com/profile.php?id=100069657107355
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Νικόλας Ζαφείρης
