Μια αλέγκρα γειτονιά της Λισαβώνας κρύβει τον… θησαυρό “A Cevicheria” (pics)

Διαβάστε επίσης

Το σεβίτσε είναι μια μέθοδος παρασκευής του ψαριού όχι ιδιαίτερα διαδεδομένη στα μέρη μας, τουλάχιστον όχι τόσο με αυτό το όνομα. Μπορεί το σούσι να έχει γίνει χρόνια τώρα της μόδας, μπορεί τα μαριναρισμένα ψάρια να αφθονούν στα ουζερί, αλλά το σεβίτσε δεν το λες και σε πρώτη διάταξη.

Προσωπικά δεν είμαι φαν του σούσι, προτιμώ τα ψάρια μου και τα ψαρικά μου μαγειρεμένα, αλλά η στάση στην “A Cevicheria” μετά από πολύωρο… ξεποδάριασμα στις ομορφιές της Λισαβώνας εξελίχθηκε σε μια πραγματική απόλαυση.

Η διάθεση σου φτιάχνει έτσι κι αλλιώς στη γειτονιά του Bairro Alto, μια… αλέγκρα συνοικία της Πορτογαλικής πρωτεύουσας. Το μαγαζί σε τραβάει με το παρουσιαστικό του από μόνο του και σου… συστήνεται για το τι μπορείς να περιμένεις από το όνομα.

Στς διαδικαστικές λεπτομέρειες, μάλλον κατά λάθος βρήκαμε τραπέζι στο φουλ κρατήσεων μαγαζί του διάσημου σεφ. Ρωτήσαμε πιο πολύ τυπικά, κάτι είχε αδειάσει, κάναμε… κλικ στον αρκετά επίσημο προσωπικό καθίσαμε.

Περουβιανή κατάσταση, με το Pisco το ποτό της χώρας της λατινικής αμερικής να υπάρχει παντού και να δημιουργεί το εξαιρετικά ενδιαφέρον pisco sour coctail που συναρπάζει σαν συνοδεία των πολύμ ψαγμένων φαγητών του μαγαζιού.

Πολύ ενδιαφέροντες, όμορφοι και κυρίως νόστιμοι μεζέδες, δοκιμάσαμε αρκετούς δύο άτομα και φύγαμε με μια ολοκληρωμένη και αξιοσημείωτη γαστριμαργική εμπειρία. Δεν τρως σε τιμές… καντίνας, μα δεν είναι και στα ύψη που μπορεί να υποψιαστείς από το περιβάλλον και την όλη παρουσίαση. Είναι μια στάση που αξίζει να την κάνεις αν πας αυτό το ταξίδι.

Το Puro και το Portuguese σεβίτσε στάθηκαν ψηλά στιςμ προτιμήσεις, οι ποικιλιούλες και τα ορεκτικά φίνα.

 

INFO: https://www.acevicheria.pt/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ρούλα Μίχου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα