Το «Μουσταρδόμελο» δεν είναι… ένα ακόμα ψητοπωλείο (pics)

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη η χάρη του Αγιου Δημητρίου και μεγάλη η γεύση του γειτονικού Μουσταρδόμελου. Η απόδειξη του ότι στην εποχή που κάθε γωνιά έχει το σουβλατζίδικο / ψητοπωλείο / μεζεδοπωλείο της, μπορεί πάντα να υπάρχει αυτός που θα διαφέρει προς το καλύτερο.

Στο πεζοδρόμιο του μεγαλοπρεπούς ναού του πολιούχου στο Μπραχάμι υπάρχει μια πραγματικά γευστική εμπειρία. Αγνά υλικά, κεφάτοι άνθρωποι και καλοί επαγγελματίες στήνουν το ιδανικό κοκτέιλ.

Ο Παναγιώτης ο ιδιοκτήτης που λέει… Λήμνος και στάζει μέλι το στόμα του έχει βάλει τις πινελιές των τοπικών προϊόντων της ιδιαίτερης πατρίδας του. Αλλά και αυτές να έλειπαν, το αποτέλεσμα θα ήταν τέλειο.

Σε τέτοιο μαγαζί να… κινδυνεύει μια σαλάτα να πάρει τα πρωτεία νοστιμιάς είναι δύσκολο. Αλλά η ομώνυμη με το όνομα του μαγαζιού είναι πανδαισία. Με ζεστό γύρο κοτόπουλο, διαλεγμένα λαχανικά και κυρίως μιας σως όνειρο.

Τα ψητά το ένα καλύτερο από το άλλο, με τα κρέατα να διαλέγονται προσεκτικά και όταν έρχονται από τον σταθερό χασάπη του μαγαζιού να περνάνε εξονυχιστικό έλεγχο από… επιτροπή.

Γύρος ιδανικός, καλαμάκια σπιτικά, σούβλες Παρασκευές και Σαββατοκύριακα με εξαιρετικό αποτέλεσμα, όμως έχει και παϊδάκι που δε βρίσκεις στις καλύτερες ψησταριές.

Εδώ βέβαια υπάρχει άλλο ένα μεγάλο μυστικό. Το κάρβουνο. Μπελάς ίσως για πολλά μαγαζιά, αλλά άλλη η χάρη του και στο Μουσταρδόμελο δεν κάνουν εκπτώσεις.

Τα τυριά Λήμνου σαγανάκι, το Κασκαβάλι και το Μελίχλωρο απλά πρέπει να τα δοκιμάσεις. Οπως και τη στριφτή τυρόπιτα με το μέλι, αλλά και ό,τι άλλο αντέχεις αφού είναι πραγματικά κορυφαία.

Και παρότι μιλάμε για μαγαζί σταθερά γεμάτο, το σέρβις άψογο, σβέλτο και χαμογελαστό. Οπως και η διανομή για όσους είμαστε τυχεροί και μένουμε στην, μεγάλη, ακτίνα της εμβέλειάς του.

Μόνο μπράβο σε όλα τα παιδιά για το αποτέλεσμα και την σταθερή προσπάθεια.

INFO: https://www.moustardomelo.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Νίκος Στελάκης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα