Οι μυημένοι στην ψαροφαγία ανακαλύπτουν το μαγικό Ακροβόλι Restaurant & Oyster Bar στη Βούλα

Διαβάστε επίσης

Ένας κρυμμένος γαστρονομικός θησαυρός αποκαλύπτεται τους τελευταίους μήνες στον πεζόδρομο του κέντρο της Βούλας, όπου βρίσκεται το Ακροβόλι Restaurant & Oyster Bar.

poto credits:Leonidas Toumbanos

Ως συντάκτης του παρόντος άρθρου, είχα μεγάλες αντιστάσεις για το αν θα έπρεπε να παρουσιάσω ή όχι το Ακροβόλι, όχι γιατί έχω οποιαδήποτε αμφιβολία για την πρότασή μου, αλλά γιατί φοβάμαι ότι θα γίνει ευρύτερα γνωστό υπερβαίνοντας τον κύκλο των απαιτητικών μυημένων της φιλοσοφίας του εστιατορίου.

Δεν σας κρύβω ότι φέτος το καλοκαίρι το Ακροβόλι αποτελεί την αποκάλυψη της Αθήνας, με το νέο κατάλογό του που επιμελήθηκε ο εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ Παναγιώτης Λιατόπουλος να κλέβει τις εντυπώσεις.

poto credits:Leonidas Toumbanos

Ο Λιατόπουλος με φρέσκες ιδέες, απίστευτες γεύσεις και πανέμορφα πιάτα ανανέωσε δημιουργικά πρόταση που βασίζεται στην πρωτοτυπία, τη νοστιμιά και, κυρίως στην κορυφαία ποιότητα των ψαριών και των θαλασσινών. Άλλωστε πυρήνας της φιλοσοφίας του εστιατορίου είναι  το φρέσκο προϊόν και οι γνήσιες πρώτες ύλες, που απογειώνουν την ψαροφαγία, στην πιο εκλεκτή, δημιουργική και απολαυστική εκδοχή της.

Τι ξεχωρίσαμε από το μενού;

Τα απίστευτα ωμά, maki και τα στρείδια με παλαιωμένο ροζ μπαλσάμικο και πιπέρι στρειδιών ή με άρωμα καπνού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης και γλυκιά πάπρικα.

Το φρέσκο γευστικότατο καλαμάρι τεμπούρα με πράσο και μαγιονέζα yuzu, την  καραβίδα σε κανταΐφι με κόκκινο λάχανο πίκλα, tajin, κουλί μάνγκο και πικάντικη μαγιονέζα.

Το μαγιάτικο τιραντίτο, το σεβίτσε μπαρμπουνιού, το λαυράκι σασίμι, τη σαλάτα με τα Ντοματίνια, Καρπούζι, κοπανιστή Τήνου, κάπαρη, κρίθινο παξιμάδι,  κρεμμύδι κονφί και το νερό ντομάτας, το φιλέτο μαγιάτικου στα κάρβουνα με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα μανταρίνι, αλλά και τα φρέσκια ψάρια στη σχάρα, με εξαιρετικά ψάρια που καταφτάνουν καθημερινά από τη Μάνη, την Εύβοια και άλλες περιοχές της Ελλάδας…

poto credits:Leonidas Toumbanos

Το Ακροβόλι είναι ένα εστιατόριο που αγαπά τις θαλασσινές γεύσεις, τα ολόφρεσκα ψάρια και τα άριστης ποιότητας όστρακα. Κυρίως όμως αγαπά και σέβεται τον πελάτη του τον οποίο περιποιείται με τον καλύτερο τρόπο.

Οι σερβιτόροι εκπαιδευμένοι, ευγενέστατοι και απολύτως ενημερωμένοι που τηρούν υψηλότατα υγειονομικά στάνταρντ, ενώ αν είστε τυχεροί θα συναντήσετε και τον σεφ στο τέλος της βάρδιάς του, όπου βγαίνει από την κουζίνα για να ευχαριστήσει τους πελάτες για τις επιλογές τους.

Το Ακροβόλι βρίσκεται στον όμορφο πεζόδρομο της Ποσειδώνος 14 στη Βούλα και είναι ανοιχτό κάθε μέρα.

Κρατήσεις μέσω της επίσημης σελίδας του εστιατορίου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα