Γεύσεις και αρώματα θάλασσας από το “Ταξίδι Αλαργινό” στον Βύρωνα (pics)

Διαβάστε επίσης

Το παρελθόν μπορεί να έχει περάσει, αλλά συχνά παίζει το ρόλο του. Το παρελθόν του ανθρώπου που έστησε το “Ταξίδι Αλαργινό” στον Βύρωνα ήταν πάντα σε κουζίνες με θαλασσινά και τα αποτελέσματά τους ήταν άριστα. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά εδώ που έχει φτιάξει πια το τελευταίο δικό του μαγαζί και σπεύδουν όσοι αγαπούν τα καλά της θάλασσας και τα θέλουν στις πιο νόστιμες εκδοχές τους.

Στο μαγαζί αυτό υπάρχει και ποιότητα και γεύση και ισορροπία. Οι καταβολές της Νάξου όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά προβάλλονται με καμάρι και ακόμα κι αν είσαι από αυτούς που σου έλεγε η γιαγιά σου ότι δεν τρώνε τυρί με το ψάρι, εδώ θα χάσεις αν δεν αρχίσει το γεύμα σου με κάτι τυρένιο. Θα προχωρήσεις βέβαια στα βασικά, τα θαλασσινά.

Η ισορροπία που έχει το εμπνευσμένο μενού είναι ζηλευτή, αφού έχει μεν όλα τα κλασικά ψαρομεζεδάκια, αλλά έχει και μερικές πινελιές μοντέρνες που τους δίνουν το κάτι διαφορετικό χωρίς να τα κάνουν εξεζητημένα. Πολύ καλά τηγάνια που είναι από τα βασικά ζητούμενα σε τέτοια μαγαζιά, ωραίες παρουσιάσεις που ξεφεύγουν πολύ από το κλασικό λευκό πιατάκι και καλή σου όρεξη, μα πάνω απ’ όλα νόστιμες γεύσεις.

INFO: https://www.facebook.com/taxidi.alargino/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Κώστας Χατζηράπτης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα