Το προφιτερόλ για κάποιον ανεξήγητο λόγο, έχει μια ξεχωριστή θέση στις… γλυκοσυζητήσεις, θα έλεγε κανείς ότι ακολουθεί κατά πόδας το απόλυτο αφεντικό της ελληνικής ζαχαροπλαστικής, το γαλακτομπούρεκο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχεις χιλιάδες διαφορετικές γνώμες για “το καλύτερο της χώρας”, με τον κάθε άνθρωπο να έχει τις δικές του προτιμήσεις. Υπάρχουν πάντα και κάποια κοινώς αποδεκτά και το “Pap Liber” έχει μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον.
Οταν τολμάς να κάνεις σήμα – κατατεθέν σου ένα τόσο διαδεδομένμο γλυκό και με τόσο μεγάλο ανταγωνσιμό, σημαίνει ότι είσαι απόλυτα σίγουρος για το προϊόν σου. Και καλά κάνουν σε αυτά τα οικογενειακά ζαχαροπλαστεία, δύο πέριξ Γαλατσίου, όπου επίσης διαφημίζουν την ιστορία τους και το πώς πριν από μισό αιώνα μπήκαν στην… γλυκιά ιστορία του τόπου.
Το τραγανό σουδάκι δε διαπραγματεύεται για να ασχοληθείς σοβαρά με ένα προφιτερόλ. Και στο “Pap Liber” έχουν και πολύ τραγανά και πολύ γευστικά. Η κρέμα τους είναι με γεμάτη γεύση αλλά χωρίς σε καμία περίπτωση να σε λιγώνει. Και το μεγάλο όπλο, είναι η σοκολάτα. Δεν ξέρω και ούτε με νοιάζει τι βάζουν και σε τι αναλογία. Είναι όμως η φατνασίωση του κάθε σοκολατολάτρη και όλα μαζί τα υλικά δημιουργούν ένα θαύμα.
Συνολικά τα γλυκά τους έχουν ποιότητα, έχουν αυτή την ισορροπημένη γεύση που τα απολαμβάνεις χωρίς να σε ενοχλεί κάτι και αν τα επισκεφτείς, μη μείνεις μόνο στο προφιτερόλ, αλλά εννοείται μη φύγεις και χωρίς αυτό.
INFO: https://www.papliber.gr/