Το αυθεντικό πιροσκί θα το βρεις στο “Εύξεινον” (pics)

Διαβάστε επίσης

 

Τα “πιροσκάδικα” έχουν αυξηθεί με γοργούς ρυθμούς στην Αττική τα τελευταία χρόνια και είναι αλήθεια ότι σε αρκετά βρίσκεις καλό προϊόν. Βρίσκεις και όλο και περισσότερες ποικιλίας στις γεμίσεις, κοντεύουν να γίνουν… έργα τέχνης. Υπάρχουν και κάποιες γωνιές που δουλεύουν το πιροσκί πολύ πριν γίνει τόσο της μόδας. Και επιμένουν σε απλά πράγματα, με νόστιμα, καλά υλικά και δικαιώνονται γι’ αυτό που κάνουν.

 

Στον Πειραιά στη Νοταρά, ήταν οι ντόπιοι αρχικά και πλέον όλοι οι μερακλήδες του πιροσκί που ξέρουν το “Εύξεινον”. Μια οικογενειακή επιχείρηση με ρίζες στον Πόντο, με παραδοσιακή συνταγή που έχει βασικό υλικό… την αγάπη και με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει. Καθημερινή η ζύμη χειροποίητα στο εργαστήριο πάνω από το σημεί πώλησης, εξαιρετικά τα βασικά υλικά, ο κιμάς, η φέτα, η πατάτα, αλλαγμένα τα λάδια διαρκώς κι ας κοστίζει, τραγανό και χρυσαφί το τηγάνισμα.

Το μαγαζί το κρατάει μια οικογένεια, που είναι πολύ…. μεγάλη αν υπολογίσεις τους αμέτρητους σταθερούς πελάτες που περνάνε για να γεύονται τα καλούδια καθημερινά. Πολλοί όμως είναι και αυτοί που το επισκέπτονται από μακρινές περιοχές και παίρνουν το κάτι παραπάνω για να κάνουν… κάβα.

Στα μεγάλα συν το τηγάνισμα, όχι μόνο σωστό αλλά δεν αφήνει τη… λαδίλα που είναι ο κίνδυνος του πιροσκί. Οσο για γεμίσεις, καθένας με το γούστο του, αλλά αυτή με τον παστουρμά και το κασέρι… τα σπάει.

INFO: https://www.facebook.com/piroski.euxeinon/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Κώστας Διαμαντόπουλος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα