Η γλυκιά Θεσσαλονίκη μιας άλλης εποχής υπάρχει ακόμα στου “Δεληγεωργάκη” (pics)

Διαβάστε επίσης

Οι εποχές αλλάζουν, μαζί και οι παραδόσεις και οι συνήθειες, αλλά υπάρχουν κάποιες αξίες που παραμένουν κλασικές. Και είναι πολύ ευχάριστο ότι οι νέες γενιές και συνεχίζουν την τέχνη, γιατί γιασ τέχνη μιλάμε εδώ και δεν παρασύρονται από.. μοντερνιές, αλλά επιμένουν να στηρίζονται στην ποιότητα. Το ζαχαροπλαστείο “Δεληγεωργάκη” στη Θεσσαλονίκη κρύβει σε ένα τόσο μικρό χώρο, τόσο έντονες γεύσεις και αναμνήσεις και έχει σταθερό, πιστό κοινό.

Το σήμα – κατατεθέν του μαγαζιού ήταν και συνεχίζει να είναι τα λουκούμια, αφού ως λουκοματζίδικο άρχισε τη μεγάλη ιστορία του πριν επεκταθεί αργά αλλά σταθερά σε πλήθος άλλων εξαιρετικών γλυκών. Τα λουκούμια που υπάρχουν σε περίπτη θέση, με την τέχνη να έχει μεταφερθεί στη γενιά που τώρα παράγει προϊόντα, πάντα όμορφα και γευστικά, πάντα περιζήτητα.

Τριγύρω τους, αμέτρητα άλλα σπιτικά γλυκά, με παραδοσιακές συνταγές, με αγνά υλικά, με αρώματα και γεύσεις. Από κεράσματα, σιροπιαστά, πάστες και τούρτες και κάθε είδος που μπορείς να αναζητήσεις σε ένα ζαχαροπλαστείο, με το άρωμα του φρέσκου, αγνού βούτυρου να κυριαρχεί και με τον κόσμο που θα παρατηρήσεις να μαρτυρά την ιστορία και την ποιότητα αυτού του ιστορικού μαγαζιού της πόλης.

 

INFO: https://www.instagram.com/zaxaroplasteio_deligeorgaki

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ευτύχης Πανταζής

 

 

 

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα