Στα “Smyrni baklava” γλυκαίνεσαι και… ταξιδεύεις (pics)

Διαβάστε επίσης

Μια αλυσίδα με στοχευμένο όνομα… αναμνήσεων μα και προσμονής για τα προϊόντα της, δικαιώνει αυτό που διαφημίζει και κερδίζει εντυπώσεις σε γλυκά που είναι πολύ διαδεδομένα, τα βρίσκεις παντού, αλλά σίγουρα όχι πάντα με τόση ακρίβεια παρασκευής.

Αν έχεις ρίζες από τη Μικρά Ασία, που έχει η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας, αν έχεις απλά ταξιδέψει στη γείτονα και έχεις… ξεροσταλιάσει με αυτές τις βιτρίνες με τα βουνά σιροπιαστών, λουκουμιών και λοιπών παρεμφερών εδεσμάτων, τα “Smyrni Baklava” θα σε ικανοποιήσουν στο έπακρο.

Από το φύλλο, τις γεμίσεις, τα σιρόπια, μέχρι το εκμέκ του που είναι πολύ υψηλής ποιότητας και όχι… σαντιγύ, πρόκειται για ζαχαροπλαστείο που σου προσφέρει με μεγάλη πιστότητα αυτό που περιμένεις και που σε έχει κάνει να περιμένεις. Τους ταιριάζει και το καλαίσθητο και μάλλον μίνμαλ στήσιμο των μαγαζιών, τουλάχιστον δύο που έχω επισκεφτεί δεν έχουν σχέση με τις τούρκικες… γλυκές υπερβολές.

Αν δεν πας στοχευμένα, υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθείς με πολλά, αν και στοχευμένα να πας, πάλι ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει. Καλή επιλογή σε μια δύσκολη αγορά για όσους την ξέρουν, βάζει κάτω πολλές προσπάθειες που μπορεί να είναι νόστιμες, αλλά δεν έχουν επιτυχία στα πάντα του μπακλαβά που θέλει ισορροπία σε πολλές παρασκευές.

 

 

INFO: https://smyrnibaklava.com/

https://www.instagram.com/smyrni_food/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Θωμάς Γρηγορίου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα