“Η γωνιά του Τόρβα” αναβιώνει το… εξοχικόν κέντρο με το εκλεκτό φαγητό (pics)

Διαβάστε επίσης

Με την Αττική να έχει γίνει εδώ και χρόνια… ενιαία με περιοχές που κάποτε θεωρούνταν εξοχή και απαιτούσαν ταξίδι, υπάρχουν κάποια μαγαζιά που δημιουργούν και νοσταλγίες, εκτός από το βασικό ζητούμενο να σε χορταίνουν δηλαδή. Η “γωνιά του Τόρβα” στο Νταού Πεντέλης είναι μια τέτοια περίπτωση, ηρεμίας και καλού φαγητού.

Αυτό που βλέπουμε σε παλιές ταινίες και που ακόμα λέει η ταμπέλα του, το “εξοχικό κέντρο”, αναβιώνει σε όλο του μεγαλείο. Ωραία μεγάλη σάλα με το τζάκι για το χειμώνα, ωραία μεγάλη αυλή, κλασικά τραπεζοκαθίσματα οικογενειακής ταβέρνας και εκλεκτά φαγητά, κρέατα κατά κύριο λόγο και νόστιμα μεζεδάκια , όλα σε γενναίες ποσότητες.

Καλά τηγάνια, με καθαρά λάδια, χειροποίητες πίτες, ακόμα και αλοιφές φτιαγμένες στο χέρι και νόστιμες και απολαυστικές, λαχταριστά μαγειρευτά φαγητά με τα κοκκινιστά του να τα… σπάνε, αυτή η σάλτσα είναι μαγεία, φρέσκια πατάτα και εξαιρετικά ψητά, φτιάχνουν το ονειρεμένο μενού του κάθε καλοφαγά και του κάθε πεινασμένου.

Εκεί είναι το ιδανικό φινάλε είτε ημερήσιων εκδρομών στη γύρω περιοχή, το καλοκαίρι με τις μεγάλε ζέστες είναι απόλαυση μετά από τις παραλίες της Ραφήνας και των γύρω περιοχών και η αγάπη και η προτίμηση σε αυτό το μαγαζί παραμένει ίδια εδώ και πολλές γενιές.

INFO: https://www.igoniatoutorva.gr/

https://www.facebook.com/p/I-gonia-tou-torva-100042567740595/?locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Βαγγέλης Ανδρικόπουλος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα