Το “1888 Μeze Bar” φέρνει στιλ και γεύση στη δύσκολη πιάτσα του Παγκρατίου (pics)

Διαβάστε επίσης

Ο συνδυασμός θα ήταν παράτολμος αν ήδη δεν είχε γίνει σε μια πολύ δύσκολη αγορά σαν της Σαντορίνης. Εκεί δεν έχω πάει για να κρίνω, αλλά αυτό που έχει… ξεφυτρώσει στο Παγκράτι και στην απαιτητική πιάτσα της Αρχελάου και των πέριξ τα αξίζει τα λεφτά του. Το “1888 Meze bar” είναι αυτό που συστήνεται, κάτι από καφενείο, μεζεδοπωλείο και μπαρ, είναι μοντέρνο… παραδοσιακό, ποντάρει πολύ στις πρώτες ύλες και τις ελληνικές γεύσεις, καταλήγει σε έναν συνδυασμό που συναρπάζει και κερδίζει κοινό.

Ανοίγει πρωί με καφέ και ας πούμε μπραντς καταστάσεις, αλλά τα φόρτε είναι όσο περνάει η μέρα. Οι πολύ προσεκτικά επιλεγμένες γεύσεις που έχει βάλει στην μικρή κάρτα του μενού είναι η μία πιο νόστιμη από την άλλη και θέλουν να σε ταξιδέψουν στη Λέσβο όπου η ταυτότητα γράφει ότι οι πρόγονοι είχαν το καφενείο με τους μεζέδες.

ΤΟ στιλ είναι της ποικιλίας που θα συνοδεύσει τα αποστάγματα, επιλεγμένες οι προτάσεις και εκεί όπως και η ψαγμένη λίστα των ελληνικών κρασιών, οι επιλογές είναι αρκετές και πολύ νόστιμες και με διάφορα υλικά που καλύπτουν κάθε προτίμηση, το λουκάνικό του είναι απίστευτο, πραγματικά ξεχωριστή γεύση.

Στις βραδινές παρέες δίνει και την ευκαιρία μιας ολοκληρωμένης εξόδου και πέραν του φαγητού μια μια υπέροχη λίστα κοκτέιλ, κλασικών αλλά και δικών του, όλα κανονικά ποτά σε ποσότητα και σε πολύ λογικές τιμές για κέντρο Αθήνας και δη σε πιάτσα.

Ο χώρος είναι πολύ γουστόζικος και καλύπτει το μικρό μέγεθος, του στερεί κάπως την άνεση για μεγάλες παρέες που είναι για τέτοιου γαστρονομικού στιλ μαγαζιά, αλλά στη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Ωραία πρόταση, ωραία φαγητά, ωραία ποτά, βολεύει για όλες τις ώρες της ημέρας και την αξίζει την προτίμηση.

 

INFO: https://www.1888mezebar.com/

https://www.instagram.com/1888athens/

https://www.facebook.com/1888mezebar/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Στέλλα Κουλίδου

 

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα