Η “Μπιρμπίλω” τιμά το αγνό ελληνικό φαγητό και στιλ στο κέντρο του Κολωνακίου (pics)

Διαβάστε επίσης

Το Κολωνάκι είναι το αριστοκρατικό κέντρο της Αθήνας και όσο κι αν εκμοντερνίστηκε με το πέρασμα των χρόνων, αλλά και υποδέχτηκε… κάθε καρυδιάς καρύδι, κρατάει γερά την ταυότητά του σε πολλά σημεία και πολλούς τρόπους. Από κτίρια, αγορά, κόσμο που πάντα θα ξεχωρίζει όταν μιλάμε για “παλιούς Κολωνακιώτες” μέχρι μαγαζιά εστίασης που αρνούνται να γίνουν… δήθεν και κρατούν έναν χαρακτήρα που εμπνέει. Σαν την “Μπιρμπίλω” στην Πλουτάρχου.

Ναι, μπορεί στο Κολωνάκι να φας λαχανοντολμάδες σαν σπιτικούς με αυγολέμονο κρέμα και όχι… νερό. Ναι, μπορεί στο Κολωνάκι να φας εξαιρετικό μπριάμ, με όλα τα ζαρζαβατικά που θα έβαζες στο σπίτι σου. Μπορεί να φας πολλά παραδοσαιακά ελληνικά φαγητά, μαγειρεμένα με τους παραδοσιακούς ελληνικούς τρόπους και όλα αυτά σε έναν πολύ καλαίσθητο, ζεστό και ατμοσφαιρικό χώρο.

Η κουζίνα βγάζει καθημερινά κάποια πιάτα ημέρας, ενώ υπάρχει φυσικά κι ένας σταθερός κατάλογος με φαγητά που σερβίρονται σταθερά στο μενού. Οι πίτες είναι επίσης μια πολύ αξιόλογη επιλογή, οι σούπες αξεπέραστες και οι λίγο πιο μοντέρνες γεύσεις που έχουν μπει, είναι πάντα στο πλαίσιο του ελληνικού φαγητού και χωρίς περίεργες πατέντες.

Η “Μπιρμπίλω” είναι μια σταθερή επιλογή πολλών για το γεύμα τους, είναι μια στοχευμένη επιλογή περαστικών από την περιχοή που την ξέρουν και την προτιμούν και σίγουρα είναι ένα μαγαζί με ιστορία την οποία τιμάει, σέβεται και συνεχίζει.

 

INFO: https://mpirmpilo.gr/en/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μάνος Τσομπανάκης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα