Στην πανέμορφη Νικήσιανη, οι “Καστανιές” αναδεικνύουν τις ντόπιες γεύσεις (pics)

Διαβάστε επίσης

Το Παγγαίο δεν είναι από τους “πολυφορεμένους” τουριστικούς προορισμούς. Καλώς για να μη γίνει συνωστισμός, κακώς γιατί τέτοιες ομορφιές πρέπει να τις βλέπουν όλοι. Κάπου μεταξύ Καβάλας και Δράμας, υπάρχει η Νικήσιανη και εκεί υπάρχουν οι “Καστανιές” που αν πας στα μέρη, πρέπει να πας και εκεί για να φας. Οπωσδήποτε.

Το βρήκαμε ανοιχτό Σαββατοκύριακο χειμωνιάτικο, αν και με τον καιρό που είχε μεσημέρι καθόσουν και έξω, στις γιορτές ανοίγει λίγο παραπάνω ενώ τους χειμερινούς μήνες είναι Σαββατοκύριακα. Στις γιορτές παρεμπιπτόνως η περιοχή έχει και ωραία έθιμα, απολαμβάνεις φύση, μαθαίνεις τοπικές συνήθειες και απολαμβάνεις γεύσεις που δεν θα ξεχάσεις.

Από τα ορεκτικά κιόλας καταλαβαίνεις διαφορές, ξεφεύγει από τα τυποποιημένα, βρίσκεις ποικιλία και νοστιμιά. Τα κρέατα στη γάστρα έχουν την τιμητική τους, λουκούμι που λιώνει, αλλά και οι σχάρες και οι σούβλες βγάζουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Το μαγαζί φημίζεται για τους σαρμάδες του, τους λαχανοντολμάδες για να τα λέμε πιο… πρωτευουσιάνικα και όχι άδικα, εκπληκτική γεύση που δύσκολα βρίσκεις.

Μαγαζί που θα σε χορτάσει και με το παραπάνω, που σου δίνει ευχέρεια πολλών επιλογών και που έχει γεύσεις “γεμάτες” μαζί με μια μικρή αλλά προσεκτικά διαλεγμένη λίστα κρασιών για να συνοδεύσεις τα εξαιρετικά κρεατικά.

INFO: https://www.taverna-kastanies.gr/

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μάριος Μώραλης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα