Το “Ble Vin” γεμίζει κρασί και… προσούτο τη Θεσσαλονίκη (pics)

Διαβάστε επίσης

Τα Wine Bars αυξάνονται, η μόδα εντείνεται αλλά πάντα θα υπάρχουν κάποια που θα ξεχωρίζουν. Το “Ble Vin” είναι για τη Θεσσαλονίκη σημείο αναφοράς για τους οινόφιλους. Οπως είναι και ο παρακείμενος… αδελφός φούρνος, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Το μάτι… μεθάει από την είσοδο κιόλας με τις εκατοντάδες ετικέτες κρασιού που βλέπεις τριγύρω, το κέφι φτιάχνει με τον κλασάτο και γουστόζικο χώρο, η όρεξη… γαργαλάει από τις διάφορες μυρωδιές των συνοδευτικών. Ναι, υπάρχουν πολλά και καλά και σπάνια κρασιά, αλλά επειδή ξεροσφύρι μπορεί να μην τραβήξει για πολύ, υπάρχει και ψαγμένη συνοδεία.

Τα προσούτα που φέρνει αυτό το μαγαζί σε ταξιδεύουν στις καλύτερες προσουτερίες της Ιταλίας, τα παλαιωμένα και όχι μόνο τυριά του είναι προσεκτικά διαλεγμένα και με προτίμηση στην Ελλάδα, υπάρχουν και μερικά πιάτα κάποιες μέρες, αλλά πραγματικά μόνο τα προσούτα και τα τυριά του ίσως και να αρκούν για μια εκλεκτή συνοδεία.

Η καθοδήγηση που πολλοί μη έξπερτς κρασιού, πραγματικοί ή… στο μυαλό του, ζητούν χωρίς να διστάζουν είναι φιλική και πολύ κατατοπιστική και η επίσκεψη στο Ble Vin εξελίσσεται σε πραγματική εμπειρία που καλό είναι να τελειώσει με… ταξί αν δε μένεις κοντά, αφού δύσκολα θα αντισταθείς σε πειρασμούς που να σου επιτρέπουν μετά να οδηγήσεις.

 

INFO: https://blevin.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Θανάσης Σαμαράς

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα