Η “Trattoria Mario” είναι ένα από τα… αξιοθέατα της Φλωρεντίας (pics)

Διαβάστε επίσης

Πανέμορφη, αναγεννησιακή, ειδυλλιακή, πολλά άλλα ρομαντικά και όμορφα μπορούν να συνοδεύουν τη Φλωρεντία. Οχι μόνο αυτή, αλλά και την ευρύτερη ζώνη της Τοσκάνης, ένα από τα πιο περιζήτητα road trips της Ευρώπης και σίγουρα ένα από τα πιο… γευστικά. Η “Trattoria Mario” στο κέντρο της Φλωρεντίας μπορεί να καταταγεί μέσα στα αξιοθέατα της πόλης, είναι μια επίσκεψη που πρέπει να γίνει και που μένει αξέχαστη.

Μην περιμένετε κανένα γιγαντιαίο μενού με πίτσες, μακαρονάδες και τα πάντα όλα. Η κλασική μπριζόλα της Τοσκάνης, με το δικό της ψήσιμο και από το πλέον εκλεκτό κρέας, η μακαρονάδα με το διάσημο ραγού που μαγειρεύεται σιγά σιγά για ώρες, η λαχανόσουπα από το μαύρο λάχανο όποτε είναι η εποχή του και ένα περιορισμένο μενού που διαφορποιείται κάθε μέρα.

Τα κοινόχρηστα τραπέζια μπορεί να σε ξενίσουν, ναι δεν είναι το πιο συνηθισμένο να βολευτείς δίπλα σε ξένους ή το αντίστροφο, αλλά είναι κι αυτό ένα χαρακτηριστικό του παραδοσιακού αυτού μαγαζιού.

Η Φιορεντίνα… δεσπόζει στο μαγαζί, μαζί με το μίσος για τη Γιουβέντους, το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο μέρος της πόλης και των κατοίκων και μια παραδοσιακή ταβέρνα δε θα μπορούσε να απέχει.

Καταλαβαίνετε ότι δεν πρόκειται για κάποιο πολυτελές μαγαζί, καταλαβαίνετε επίσης και ότι θα ζήσετε μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Πέρα από το φολκλόρ όμως, τα φαγητά εκτός από ιδιαίτερα είναι και πολύ γευστικά, χορταστικά και της παραδοσιακής κουζίνας του τόπου.

INFO: http://www.trattoriamario.com/index.html

https://www.instagram.com/trattoriamario1953/

 

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα