Απολαυστικά τσουρεκάκια χωρίς αβγό και βούτυρο με τριπλή γέμιση (vid)

Διαβάστε επίσης

Μια καταπληκτική συνταγή που είχα ανακαλύψει σε διαδικτυακές αναζητήσεις έχει γίνει αναπόσπαστη από την εβδομαδιαία μαγειρική μου. Μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται για το αποτέλεσμα, το οποίο είναι το ιδανικό κολατσιό για σχολείο και γραφείο ,το ιδανικό πρωϊνό, μια πρόκληση μέσα στο σπίτι, πολύ εύκολη εκτέλεση και αρκετά υγιεινή.

Το ότι δεν υπάρχει αβγό και βούτυρο ήδη κάνει ενδιαφέρουσα τη συνταγή. Το γιαούρτι την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Και οι γεμίσεις, την απογειώνουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί για αυτή την πολύ απλά παρασκευή, όλα είναι αναλυτικά. Εγώ παραθέτω κάποια tips με προσωπικούς πειραματισμούς, όχι τίποτα ιδιαίτερο. Κατ’ αρχάς οι τρεις γεμίσεις που δείχνει η συνταγή δεν είναι απαραίτητες. Μπορεί να είναι μόνο σοκολάτα για παράδειγμα, με μεγαλύτερη ποσότητα και ίσως μπαστουνάκια αντί για κόκκους. Μπορεί να είναι μόνο σταφίδες για να πάμε σε φάση σταφιδόψωμο. Μπορεί να είναι όποια γεύση μαρμελάδας κάνουμε κέφι.

Μπορεί φυσικά να μην υπάρχει το σουσάμι από πάνω. Κυρίως όμως, μπορεί να μπει λίγο μαχλέπι ή, δυο  – τρία δάκρυα μαστίχας μέσα και να πάμε πολύ περισσότερο σε γεύση τσουρέκι. Εννοείται ότι και σκέτο, χωρίς τίποτα, τρώγεται μια χαρά, ενώ και κάποιοι πειραματισμοί με αλμυρή γέμιση ενθουσίασαν κόσμο, ειδικά όσους αρέσκονται στο συνδυασμό ελαφρά γλυκού με αλμυρό. Γαλοπούλα – Φιλαδέλφεια είχε πετύχει, αλλά και ελαφρά πιο πικάντικα, όπως κάποιο ψιλοκομμένο σαλάμι με ελαφρά πιο έντονο κίτρινο τυρί.

Περί ορέξεως, αυτοσχεδιασμός, αλλά η βασική συνταγή προσφέρει ευκολία, σβελτάδα, γεύση και άνεση για πολλές περιστάσεις.

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα