Η «Ζέρζοβα» σε χορταίνει σε γεύσεις και αισθήματα (pics)

Διαβάστε επίσης

Στους πολυσύχναστους προορισμούς της Αρκαδίας, πάντα βοηθούσε να ξεκουνιέσαι λίγο να ψάχνεσαι και να αποζημιώνεσαι. Στο χωριό Παναγιά, γύρω στα 15 χιλιόμετρα κάτι λιγότερο για την ακρίβεια από τη Δημητσάνα, πριν κάτι χρόνια έλεγες ότι αν βρεις καφενείο θα είσαι τυχερός. Εβρισκες τη «Ζέρζοβα» και το τυχερός ήταν λίγο για να περιγράψει.

Τη βρίσκεις ακόμα, εκεί στην πλατεία του μικροσκοπικού χωριού, αν και πλέον τη βρίσκουν και πάρα πολλοί άλλοι. Μοιραία υπάρχουν κίνδυνοι, να μη βρεις να καθίσεις, να καθίσεις και να αργήσεις να φας, τα γνωστά. Εστω και με τα ρίσκα του όμως αξίζει. Και αξίζει περισσότερο αν πας σε μη τουριστικές περιόδους, ακόμα και καθημερινές.

Το όνομα που από μόνο του σε τραβάει, είναι το παλιό όνομα του χωριού. Αν και όπως και να τη λέγανε, αν καθόσουν μια φορά, θα σε τράβαγε. Εκπληκτικά προϊόντα, πολλά δικά τους και τρομερά μαγειρέματα. Πλούσιες μερίδες, νόστιμες, λογικές τιμές. Μπορεί να ακούγεται υπερβολή για μια ταβέρνα, αλλά προσωπικά θα μπορούσα να πάω μόνο για τη φέτα της. Ποίημα.

Νόστιμα κρέατα, τρομερά μανιτάρια, πατάτα στο χέρι, η ταβέρνα του χωριού όπως τη φαντάζεσαι, με καλό χωριάτικο φαγητό σε καλές ποσότητες. Προσέξτε λίγο το τάιμινγκ γιατί θα είναι κρίμα να χαλάσουν οι εντυπώσεις από την πολυκοσμία. Αν το ψάξετε, θα γλύφετε τα δάχτυλά σας. Και θα ξαναπάτε.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Σταύρος Θεοδώρου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα