Ο “Μαρτίνης” χορταίνει γευστικά την Αθήνα εδώ και δεκαετίες (pics)

Διαβάστε επίσης

Πάνω στην Πατησίων, δίπλα στον Αγιο Λουκά, δεκάδες χρόνια και… εκατομμύρια πιστοί, συνθέτουν την ιστορία του μαγέρικου “Μαρτίνης”. Είναι αυτά τα μαγαζιά που ο κάθε καλοφαγάς ονειρεύεται, να μπαίνεις και να βρίθσκεσαι μπροστά σε μια βιτρίνα με 40-50 φαγητά κάθε μέρα. Στην περίτπωση αυτή, μπορείς και να καθίσεις, μέσα ή έξω και να τα απολαύσεις, να τα πάρεις μαζί σου σπίτι, να στα φέρουν αυτοί εκεί. Τότε βέβαια θα έχεις χάσει την απόλυση του να τα δεις…

Στις απαιτητικές σημερινές εποχές, αυτά τα μαγαζιά είναι πανάκεια για φοιτητές,εργένηδες, οικογένειες ολόκληρες. Δε χρειάζεται να μπει ολόκληρο τσουκάλι στη φωτιά, κάθε μέλος επιλέγει το φαγητό του γούστου του, δεν μένει κάτι να πεταχτεί και πάει λέγοντας. Το βασικό όλων όμως στον “Μαρτίνη” είναι η αξεπέραστη γεύση σε όλα και τα αποδεδειγμένα αγνά υλικά.

Δεν υπάρχει κάποια κατηγορία φαγητού που δε θα βρεις στου “Μαρτίνη”. ΑΠό σούπες, μέχρι σούβλες. Τα πάντα. Το άξιο αναφοράς όμως είναι ότι τα πάντα τα έχει νόστιμα. Μάλλον αποκλείεται να πέσεις σε κάτι που να το κρίνεις μέτριο. Οσο μεγάλη πρόκληση είναι το να σταθείς μπροστά στη βιτρίνα και να πρέπει να διαλέξεις τι θα πάρεις μαζί, άλλο τόσο και μεγαλύτερη είναι να καθίσεις έξω και να πρέπει να κάνεις το ίδιο.

Η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα τόσο κοντά, πάνω κυριολεκτικά, στην Πατησίων, δίπλα από τον Αγιου Λουκά σε ένα τόσο ήρεμο περιβάλλον, πραγματικά σε ταξιδεύει ίσως και σε άλλες εποχές. Μέχρι που θα αρχίσουν να… προσγειώνονται μπροστά σου οι διάφορς νοστιμιές και θα αφήσεις τα “ταξίδια”.

 

INFO: https://www.martiniskouzina.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Λάκης Νομικός

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα