Τα αχλάδια γεμιστά με σοκολάτα θα γίνουν ανάρπαστα (vid)

Διαβάστε επίσης

Τα ώριμα, “γεμάτα”, βουτυράτα αχλάδια του φθινοπώρου είναι μια πρόκληση για ατελείωτες χρήσεις. Κι αν η απλά κατανάλωσή τους, το φρουτάκι που λέμε, είναι και το υγιεινό και πεντανόστιμο, υπάρχουν αμέτρητες άλλες επιλογές που απογειώνονται με αυτόν τον νόστιμο καρπό.

Αναζητώντας διάφορα, το ενδιαφέρον είχε κεντρίσει μια συνταγή από την αγαπημένη σελίδα Food Videos και το αποτέλεσμα προκάλεσε τέτοιον ενθουσιασμό, που πλέον έχει γίνει must κάθε τέτοια εποχή.

 

4 Μέτρια Αχλάδια, καθαρισμένα
50ml Λευκό Ξηρό Κρασί
80g Μέλι
2-3 Γαρύφαλλα
1 κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας
1 Φύλλο Χωριάτικο, για πίτες
1 κ.σ. Βούτυρο, λιωμένο
3-4 κ.σ. Ζάχαρη

Για τη γέμιση:
100g Σοκολάτα 65% κακάο, σε κομμάτια
1½ κ.σ. Βούτυρο
60ml Χλιαρό Νερό
50g Αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Για τη σάλτσα σοκολάτας:
30g Βούτυρο
60g Σοκολάτα 65% κακάο, σε κομμάτια
120g Ζάχαρη
90g Γάλα Εβαπορέ
½ κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή ΕΔΩ.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Θέμης Λουκάς

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα