Η Καλαμαριά έχει και “κρυμμένα” στέκια νοστιμιάς όπως ο “Σταύρος” (pics)

Διαβάστε επίσης

Είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς ψαροφαγίας η Καλαμαριά, στη χώρα όλη και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη. Εχει μερικά από τα καλύτερα, πολυελέστερα και ακριβότερα μαγαζιά του είδους. Εχει όμως και πιο μέσα από την ακτογραμμή προορισμούς καλοφαγάδων που δεν ψάχνουν τη λεζάντα παρά μόνο την ποιότητα, όπως είναι το ουζερί ” Σταύρος”.

Κρυμμένο σε ένα ήρεμο σημείο στο Καραμπουρνάκι, με… διπλή ιδιότητα αφού στο πέρασμα των χρόνων δίπλα στην ψαροταβέρνα άνοιξαν και κρεατάδικο, έχει φταιχτεί ένα πολύ όμορφο μαγαζί με ακόμα πιο όμορφα φαγητά. Είναι συν η “διακριτική” παρουσία και εναλλακτικών μεζέδων πέραν των θαλασσινών, κι ας τα προτιμούν λίγοι, αλλά βασικά είναι μεγάλο συν τα καλά προϊόντα και το μεράκι στη μαγειρική.

Δεν.. ντρέπονται να βγάλουν και ποικιλίες για ουζάκι, δεν… ντρέπονται να βγάλουν απλά ψαράκια, λαϊκή κακαβιά και άλλα πιάτα που δεν πρέπει να υποστηρίξεις βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσεις… μόστρα. Υπάρχουν όμως και τα πρωτοκλασάτα και υπάρχουν κι αυτά πολύ νόστιμα μαγειρεμένα και με πολύ προσεγμένα σερβιρίσματα.

Ο “Σταύρος” άρχισε για την παρέα μας ως εναλλακτική σε μέρα που δε βρέθηκε κάτι παραθαλάσσιο και εξελίχθηκσε σε σταθερή συνήθεια και αγάπη. Δε νιώθεις πελάτης, αλλά φιλοξενούμενος και ποτέ δε νιώθεις ότι κάτι δεν πέτυχε ή… ξεπετάχτηκε, μα πάντα θα περάσεις καλά, θα απολαύσεις ποικιλία και γεύσεις.

INFO: https://www.stavrosouzeritaverna.gr/

https://www.facebook.com/OuzeriStavros/?locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Θωμάς Δρακίδης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα