Μια ωδή μνήμης στο Bacon mushroom melt και την παρέα του (pics)

Διαβάστε επίσης

Για να το φιλοσοφήσουμε λίγο λένε ότι όποιος ξεχνάει το παρελθόν του δεν έχει μέλλον ή, κάπως έτσι τέλος πάντων. Αυτό το παρελθόν βέβαια πώς να το ξεχάσεις; Οταν έχει φτιαχτεί μέχρι σελίδα στα σόσιαλ για να φέρουμε πίσω τα Wendy’s, όταν καταριέται κόσμος και κοσμάκης τους Ολλανδούς που κατοχύρωσαν για όλη την Ευρώπη το όνομα και δε μπορούν να ξανάρθουν, όταν, όταν…

Σου άρεσε ή δε σου άρεσε, το bacon mushroom melt ήταν η κορωνίδα μια υπέροχης… παρέας από καλούδια. Οι θρύλοι πολλοί, λένε για παράδειγμα ότι οι πατάτες με το λιωμένο τσένταρ και το μπέικον ήταν ελληνική πατέντα, εκτός παγκόσμιου καταλόγου, τα κεντρικά δεν το ήξεραν και τους το αποκάλυψαν όταν είδαν τι πωλήσεις έκαναν. Και το δέχτηκαν παρότι η φιλοσοφία ήταν να μένει άγγιχτη η πατάτα για να είναι τραγανή. Και φυσικά τα τεράστια, τετράγωνα μπιφτέκια, ακόμα και το σχήμα για να υπάρχει το μυστήριο και να δημιουργούνται θρύλοι.

Δεν είναι μόνο οι αναμνήσεις των γεύσεων, μέχρι και τα κοτόπουλά τους ήταν νόστιμα, τραγανά και πάει λέγοντας. Ηταν αυτό το πανηγύρι ξημερώματα στο Σύνταγμα, οι ουρές που δε σε πτοούσαν γιατί σκεφτόσουν ότι όταν έφτανε η σειρά σου θα αποζημιωνόσουν. Ακόμα και τα sald bar τους με λαχτάρα τα θυμάσαι, ναι τις σαλάτες φαστφουντάδικου.

Τα Wendy’s ξέφυγα από την απλή έννοια του φαστφουντάδικου αφού συνδέθηκαν με τη νύχτα, με τη διασκέδαση, με τη νεολαία. Ξέρουμε όλοι ότι δύσκολα θα τα ξαναδούμε, αλλά όσοι τα τιμήσαμε ξέρουμε και ότι δε θα τα ξεχάσουμε.

ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΑΠΟ: Θοδωρής Μαύρος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα