Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και γαύρο σε δελεαστικό πάντρεμα μοντέρνου ουζομεζέ (vid)

Διαβάστε επίσης

Ψάχνοντας μια πιο εξεζητημένη προσέγγιση μεζεδοκατάστασης για ουζάκι / τσιπουράκι, με κάτι που να προκαλεί το ενδιαφέρον και σαν ιδέα – εμφάνιση πέρα από γεύση, βρήκα αυτή τη συνταγή που τα πιάνει τα λεφτά της.

Εξαιρετικά απλή στην εκτέλεσή της, που μπορεί να έχει τα εξής tips. Στην εκδοχή που βλέπετε στο βίντεο και ήταν αυτή που με ενέπνευσε, ακόμα πιο εύκολο είναι να αποφύγουμε το ζύμωμα της βάσης και να βάλουμε ένα φύλλο σφολιάτας. Πάντα εννοείται ψήνοντάς το για πέντε λεπτά πριν μόνο του με «βαρίδια» για να μη φουσκώσει, αλλά να κρατάει υγρασίες.

Στο πιο μερακλίδικο και ειδικά αν είναι για παραθαλάσσια σύναξη, ας φτιάξουμε μόνοι μας το γαύρο. Και εύκολο και νόστιμο στην κονσέρβα, αλλά δεν είναι και μπελάς μεγάλος αρκεί να ξέρεις να τον καθαρίσεις και ακόμα καλύτερα ο ψαράς. Προσοχή: Δε μιλάω για το απλό κόψιμο κεφαλιού, αλλά για το μαστόρικο τράβηγμά του που βγάζει και το κόκκαλο!

Ετσι σε μια λαδόκολλα με λαδολέμονο για να πάρει λίγο ψήσιμο στο γκριλ και μετά την υπόλοιπη συνταγή.

Αρα, το μόνο που δεν αλλάζει είναι το καραμέλωμα τρων κρεμμυδιών. Διαλέγουμε εμείς το φύλλο και τον γαύρο και υπάρχει μια συνταγή νόστιμη και ξεχωριστή. Εννοείται ότι «αντέχει» και περισσότερο γαυράκι από της εικόνας που είναι περισσότερο από το σχέδιο. Ετσι κι αλλιώς τα κρεμμύδια είναι πολλά και δεν χαλάει η ισορροπία.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Λευτέρης Διονυσίου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα