Τα «Amigos» δεν είναι μεξικάνικα, είναι… Μεξικό (pics)

Διαβάστε επίσης

Η Μεξικάνικη κουζίνα δεν είναι από τις πιο πλούσιες και εφευρετικές του κόσμου. Είναι όμως πολύ νόστιμη, χορταστική και πικάντικη. Είναι δύσκολο να μην πετύχεις καλό μεξικάνικο φαγητό σε τέτοιο εστιατόριο, είναι δύσκολο πια να μη βρεις μεξικάνικο εστιατόριο σε κάθε γειτονιά, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει οπουδήποτε αλλού το πακέτο που προσφέρουν τα «Amigos».

Δύο μαγαζιά, σε Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη με αισθητή την ομπρέλα προσοχής των ιδιοκτητών και μια ιεροτελεστία που τηρείται ευλαβικά. Αυστηρά προσεγμένο, ευχάριστα κυριλέ, περιβάλλον, άψογο σέρβις και καταπληκτικό φαγητό. Και για όσους έχουμε την τύχη να έχουμε πάει στο Μεξικό, πραγματικά ό,τι πιο κοντά στην κουζίνα της χώρας μπορείς να βρεις.

Ακόμα και το συνειδητό… κουσούρι της Νέας Σμύρνης που δεν κάνει κρατήσεις, αφ’ ενός το ξέρεις και αν δε γουστάρεις το αποφεύγεις, αφ’ ετέρου έχει τις ευκαιρίες του. Προ κορονοϊού ειδικά που ήταν σε πλήρη ανάπτυξη η εσωτερική σάλα, αμέτρητες φορές το «καθίστε στο μπαρ για ένα ποτό μέχρι να αδειάσει τραπέζι», είχε γίνει σε ολονυχτία στο μπαρ, με τις μαργαρίτες να συνοδεύονται από αμέτρητους μεζέδες που τελικά παραγγέλθηκαν στο πόδι.

Για τα πιάτα δεν έχει νόημα να αναφερθεί κάτι. Γιατί απλά είναι όλα ακριβώς ό,τι περιγράφουν και σε τέλεια γεύση. Η κάθε φορά στα Amigos είναι μια εμπειρία που αξίζει από την ώρα που το πήρες απόφαση μέχρι την ώρα που… περπατάς μήπως και χωνέψεις.

Και μπορεί προσωπικά να είμαι περισσότερο της ταβέρνας, αλλά η περιοδικότητα επίσκεψής μου σε αυτά τα μαγαζιά δεν θα αποσυντονιστεί ποτέ.

 

INFO: https://amigos.gr

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Χρήστος Πετρόπουλος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα