Αξίζει κάθε χιλιόμετρο για να φτάσεις στην «Κοττάνη» και να τη… γευτείς (pics)

Διαβάστε επίσης

Μη βλαστημήσεις πηγαίνοντας και πηγαίνοντας και… δώστου και πηγαίνοντας και όχι σε εύκολο δρόμο. Βάλε ξεκινώντας στο μυαλό σου ότι αυτή η βόλτα στα πομακοχώρια θα έχει τον χαρακτήρα εκδρομής, θα δεις πολλά ενδιαφέροντα για τα οποία έχεις ακούσει και δεν έχεις δει και θα αποζημιωθείς με ένα πραγματικά καλό φαγητό.

Δεν θα το φας μάλιστα όπου κι όπου αλλά σε μια ταβέρνα – μουσείο, με υπέροχη θέα και ποικιλία φαγητών που είναι όχι μόνο νόστιμα αλλά σίγουρα και ασυνήθιστα σε μεγάλο βαθμό. .

Στην Κοττάνη, από το ομώνυμο χωριό, ο Τζεμίλ και η γυναίκα του Μεσκίν, έχουν πάρει μάλλον ρίσκο ως προς την τοποθεσία αλλά και μάλλον εκ του ασφαλούς με αυτό που προσφέρουν.

Κεμπάπ διαφορετικό από τα… εμπορίου, ωραίο παϊδάκι, γλυκάδια και άλλα πολλά κρέατα και περισσότερα μεζεδάκια. Αγριροάδικα, φέτα που και σκέτη σου γεμίζει το στόμα, ενώ με τη σάλτσα ντομάτας και την καυτερή πιπεριά… απογειώνεται και πάει λέγοντας.

Παραδοσιακές φορεσιές και είδη κοσμούν τους τοίχους και τα έπιπλα του δίπατου πομάκικου σπιτιού, άρθρα από περιοδικά και εφημερίδες που έχουν αφιερώσει καλές κριτικές και σίγουρα όχι… επί πληρωμή.

Θα ζοριστείς να φτάσεις, καμια 50αριά χιλιόμετρα μακριά από την Ξάνθη, μα θα ζοριστείς και να… φύγεις από το τραπέζι με όλα αυτά τα καλούδια.

INFO: https://www.facebook.com/tavernkottani/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ντίνος Μελετίου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα