Στο Cafe De la Paix ταξιδεύεις στη γαλλική ιστορία (pics)

Διαβάστε επίσης

Υπάρχουν τα tourist traps μαγαζιά, όμως υπάρχουν και αυτά που θα πας συνειδητά να πληρώσεις ακριβά τη φήμη, την ατμόσφαιρα και την ιστορία.

Στο Παρίσι πολύ κοντά στην Οπερα και σε κεντρικότατη διασταύρωση στη Λεωφόρο των Καπουτσίνων, υπάρχει το Cafe de la Paix στον τρίτο αιώνα της ζωής του. Και ναι, για να πιεις τον καφέ σου, να φας το γλυκό σου ή να απολαύσεις το αριστοκρατικό σου γεύμα ή δείπνο εκεί που έκαναν τα ίδια ο Βίκτορ Ουγκό, ο Εμίλ Ζολά, ο Ερνεστ Χεμινγουέι και πολλές άλλες ιστορικές προσωπικότητες κυρίως από το χώρο της διανόησης θα πληρώσεις.

Θα θυμάσαι όμως για πάντα τον αριστοκρατικό αέρα και τη φινέτσα που έζησες. Τα έξω τραπεζάκια, πάνω στο δρόμο αν βοηθήσει και ο καιρός σου δίνουν το προνόμιο να πιεις το εσπρεσάκι σου ίσως με τη συνοδεία κάποιου γευστικού γλυκού απολαμβάνοντας την περαντζάδα.

Μέσα, η φάση είναι αλλιώς. Αν βρεις για κράτηση, θα ασχοληθείς εξ ίσου με όσα θα βλέπεις στο ντεκόρ, με όσα πιθανώς φαντάζεσαι από τα σερβίτσια και το σέρβις και φυσικά με τα πιάτα που θα γευθείς.

Δεν είναι το μαγαζί που θα τρως κάθε μέρα, δεν είναι ίσως το μαγαζί που θα φας έστω μία φορά, αλλά αν δεν το επισκεφτείς μία φορά, έχεις χάσει ένα ιστορικό αξιοθέατο του Παρισιού.

INFO: https://www.cafedelapaix.fr/fr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μαρία Παπαδημητρίου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα