Στον «Μάκελο» στο Πιτυό γίνεται… μακελειό στο φαγητό (pic)

Διαβάστε επίσης

Η Χίος είναι μεγάλο νησί, τις έχει τις διαδρομές του. Αξίζει τον κόπο για πολλούς λόγους να κάνεις μερικά χιλιόμετρα. Για τοπία, για παραλίες και φυσικά για φαγητό.

Το χωριό Πιτυός είναι γύρω στα 25 χιλιόμετρα από την πόλη, στην ορεινή Χίο. Ωραίο από μόνο του, με μεσαιωνικό χαρακτήρα και πύργο, ωραία σοκάκια και ταβέρνα για γερά στομάχια.

Ο «Μάκελος» μπορεί να θέλει μέχρι και μπουφανάκι σε Αυγουστιάτικα βράδια, αλλά η δροσιά δεν είναι το καλύτερο που προσφέρει. Αυτό πραγματικά δυσκολεύεσαι να το βρεις μέσα σε τόσα πολλά νόστιμα εδέσματα.

Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά μπορεί και να αξίζει να έχεις κάνει τόσο δρόμο για να φας μια μακαρονάδα. Το πολύ με σάλτσα, αν όχι με σκέτο τυράκια, αλλά τα χερίσια μακαρόνια του όπως τα λένε στο μαγαζί είναι πραγματικά το κάτι άλλο.

Από την άλλη βέβαια δύσκολα να πας μέχρι εκεί και να μείνεις στα μακαρόνια. Εχει ωραία ορεκτικά, με τους ριγανοκεφτέδες να είναι κάτι διαφορετικό, έχει ωραία κρέατα από απλά ψητά μέχρι κόκκορα στιφάδο, έχει ωραίες ομελέτες, έχει λόγους γενικά για να τραβήξεις την ανηφόρα και να κάτσεις εκεί για να φας μέχρι όσο αντέξεις.

INFO: https://www.facebook.com/makelos.pityos/

ΠΡΟΤΑΣΗ: Τέλης Καλύβας

 

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα