Ο καπνιστός σολωμός «δένει» τέλεια με τη μπεσαμέλ στο Croque madame (vid)

Διαβάστε επίσης

Το brunch έχει… εισβάλλει οριστικά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Και παλιά το είχαμε, απλά το λέγαμε… χορταστικό πρωϊνό. Ασε που σου δίνει και την ευκαιρία να πειραματίζεσαι και να δοκιμάζεις και τους πειραματισμούς άλλων.

Το croque madame είναι μια δική μου αγαπημένη επιλογή αφού ξεφεύγει από το κλασικό στιλ τοστ ή πανκέικ, μου κάνει και πιο χορταστικό λόγω της μπεσαμέλ και ψάχνω διάφορα ταιριάσματα πέρα του ζαμπόν, που στη γαλλική αυθεντική συνταγή φυσικά είναι στη…. χειρότερη περίπτωση φουαντρέ ή διάφορα άλλα αλλαντικά και όχι το τυποποιημένο νερόβραστο.

Εχοντας δοκιμάσει διάφορα από παστράμι, καπνιστό, γαλοπούλα και πάει λέγοντας είπα να αλλάξω και κατηγορία και να ψαχτώ λίγο στο ψαρικό. Σολωμός λοιπόν, ήρθε η ιδέα από τον συμπαθή σε μένα λόγω και χαρούμενου προσώπου αλλά και γεύσεων, Γιώργο Τσούλη. Καπνιστός και πολύ ταιριαστός.

Επειδή το μυστικό πάντα είναι η μπεσαμέλ, η δικιά του είναι απλή και γευστική, το ψήσιμο στο φούρνο δίνει άλλη νοστιμιά και ένα έξτρα τιπ από μένα λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ή λίγη κάπαρη, όχι όμως και τα δύο μαζί.

Και αφού την έμπνευση την πήρα από τον συγκεκριμένο συμπαθέστατο μάγειρα, να κι ένα σχετικό του βίντεο για τα croque, Madame και monsieur περισσότερο για να δούμε και σε εικόνα και όχι μόνο σε γράμματα την παρασκευή της μπεσαμέλ που είναι όλο το μυστικό.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μάκης Λεκάκης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα