Το λαχταριστό Βενετσιάνικο Παστίτσιο και μια παραλλαγή bonus (vid)

Διαβάστε επίσης

«Χωράνε» πειραματισμοί στο λατρεμένο παστίστιο; Τα επίσης λατρεμένα Κύθηρα έχουν απαντήσει από χρόνια «ναι» με ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Το Βενετσιάνικο Παστίτσιο είναι ένα φαγητό που το φτιάχνουν εκεί στις Απόκριες, πάντα το φτιάχνουν δηλαδή όπως και όσοι το έχουμε δοκιμάσει απλά λέμε κάποια ρίζα έτσι για να έχει και ιστορικά στοιχεία.

Ποιές είναι οι βασικές διαφορές από το κλασσικό παστιτσάκι που έχει θρέψει γενιές και γενιές; Πρώτη και κύρια ότι η παραδοσιακή μπεσαμέλ, στην περίπτωσή μας είναι μια ζύμη που κλείνει μέσα της τον… θησαυρό.

Η δεύτερη, ότι ο κιμάς δεν είναι… μοναχός του. Εχει και συμπλήρωμα ψιλοκομμένο συκώτι με το οποίο μαγειρεύονται μαζί και ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός για τον ουρανίσκο.

Λατρεμένη εκδοχή για μένα είναι αυτή του Ηλία Μαμαλάκη, την οποία αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Μέσες – άκρες τον ίδιο τρόπο θα βρείτε παντού, απλά εδώ είναι πιο μπόλικα τα υλικά και πιο χορταστικό το τελικό αποτέλεσμα.

Αν το θέλετε λίγο πιο… ντελικάτο και όχι τόσο εγκωτικό, πάρτε άλλη μία ΕΔΩ.

Εκεί όμως που έχω κερδίσει εντυπώσεις, αφού η δική μου κουζίνα έχει καθιερωθεί στις παρέες σαν η… αποκλειστική γι’ αυτό το εντυπωσιακό φαγητό, είναι από τότε που εμφάνισα τη συνταγή της Νταϊάν Κόχυλα. Χοντρικά, τα κρεατικά είναι μαγειρεμένο κοτόπουλο ξεψαχνισμένο και κάποιο λιπαρό και πικάντικο αλλανιτκό, ας πούμε σαλάμι Λευκάδας.

Εκτός από το βίντεο, μπορείτε να δείτε και την, γραμμένη στα αγγλικά, συνταγή ΕΔΩ.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Φώντας Καντιώτης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα