Ο «Τσομπανάκος» είναι μια μεγάλη, γευστική ιστορία (pics)

Διαβάστε επίσης

Μεσοτοιχία με το ιστορικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής, χωμένο σε ένα στενάκι που θέλεις μπούσουλα όταν πρωτοπάς, μαγαζί από τα ιστορικά, με όλη την έννοια της λέξης, της χώρας. Φανατικοί θαμώνες του υπήρξαν και υπάρχουν μεγάλοι καλλιτέχνες, διάσημοι αθλητές, πλήθος πολιτικών μεταξύ των αμέτρητων ανθρώπων που καθημερινά τιμούν εδώ και δεκαετίες ένα από το… τοπόσημα της Αττικής.

Στον «Τσομπανάκο» οι ταμπέλες και οι ταυτότητες μένουν απ’ έξω, μέσα ή και έξω πολλούς μήνες, κουβαλιούνται μόνο η όρεξη για καλό φαγητό, καλό κρασί και νοσταλγία μιας άλλης εποχής.

Η μόνη πινελιά… εκμοντερνισμού είναι το στρωμένο πλακάκι του εξωτερικού χώρου γιατί το χαλίκι έφερνε εμπόδια, μα πολύ μικρό για να χαλάσει την ατμόσφαιρα. Το τζουκμποξ παίζει ακόμα, τα βαρέλια στη θέση τους, τα φαγητά το ίδιο απλά, νόστιμα, λαχταριστά. Τα «φρούτα του δάσους», όπως ονομάζονται διαχρονικά πια τα παϊδάκια λεπτά και σωστά ψημένα έχουν την τιμητική τους, όπως οι πίτες, το μανιτάρι με πλιγούρι και άλλα πολλά.

Αν τύχει και ακούσεις καμια φορά τι έχει γίνει στα τραπέζια του θα… ψαρώσεις. Από τον Τσιτσάνη που ο θρύλος λέει ότι είχε δικό του κλειδί μέχρι σημαντικές συμφωνίες για την εξέλιξη της χώρας, σημαντικές στιγμές της καλλιτεχνικής ιστορίας μα και ιστορικές αθλητικές συμφωνίες έχουν ολοκληρωθεί κάτω από τα βαρέλια του ή κάπου εκεί τριγύρω.

 

 

INFO: https://www.facebook.com/tsompanakos/?ref=page_internal

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Αγγελος Γιαννακόπουλος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα