Το «Πεϊνιρλί Ιωνίας» αρωματίζει με βούτυρο Πανόρμου και Αλεξάνδρας (pics)

Διαβάστε επίσης

Οι εποχές που έπρεπε να κάνεις… εκδρομή στη Δροσιά για να φας αυθεντικό πεϊνιρλί, ανήκουν στο πολύ μακρινό παρελθόν. Και τώρα αξίζει να πας εκεί, γιατί συνεχίζουν την παράδοση και έχει και ωραίο περιβάλλον, αλλά αν είσαι λάτρης, το έχεις και δίπλα σου, αν μιλάμε για κατοίκους Αθηνών. Γιατί πιο κέντρο από τη γωνία Πανόρμου και Αλεξάνδρας, όπου στεγάζεται το «Πεϊνιρλί Ιωνίας» δε γίνεται.

Τι είναι το μυστικό στο πεϊνιρλί; Η ζύμη, το τυρί και το βούτυρο. Μπορεί με το πέρασμα των χρόνων να βρίσκεις πια αμέτρητες γεμίσεις και το συγκεκριμένο μαγαζί να σου δίνει επίσης άπειρες λύσεις σεβόμενο τις προτιμήσεις των αμέτρτητων πελατών του, μα στα βασικά κάνει τη διαφορά.

Το ζυμάρι τόσο μαστιχωτό όσο πρέπει για να μην αφήνει την αίσθηση ψωμιού, το τυρί τόσο πικάντικο όσο πρέπει για να είναι το βασικό συστατικό και το βούτυρο τόσο μπόλικο κι αρωματικό για να μυρίζει το αντικείμενο του πόθου και…. δυο τρία τετράγωνα τριγύρω.

Είναι από τα μαγαζιά που θα το καταλάβεις νωρίς το πρωί από την ουρά του, θα το καταλάβεις και όταν δεν έχει ουρά από τη μυρωδιά του, θα δεις πολλούς να προτιμούν να πάνε εκεί να διαλέξουν και να ψωνίσουν για να μη χάσουν τη μαγεία παραγγέλνοντάς το από κάποια διαδικτυακή πλατφόρμα.

Υπάρχει και πλήθος άλλων προϊόντων, σχετικών με ζύμη αλλά όχι ακριβώς πεϊνιρλί, όλα έχουν το κοινό τους, αλλά το «Πεϊνιρλί Ιωνίας» είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του και γι’ αυτό έχει σταθερούς πιστούς.

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα