Ηταν και παραμένει συνώνυμο του γαλακτομπούρεκου το «Κοσμικόν» (pics)

Διαβάστε επίσης

Είναι μεγάλο κατόρθωμα για ένα μαγαζί να ταυτίζει το όνομά του με ένα προϊόν πολύ διαδεδομένο. Το «Κοσμικόν» το κατάφερε και δύσκολα θα του το στερήσει κάποιος όσο χρόνια κι αν περάσουν. Είναι το… συνώνυμο του γαλακτομπούρεκου στην Αττική, αφού πλέον το μαγαζί δεν είναι ένα, αλλά η ποιότητα είναι μία και κορυφαία.

Υπάρχει κι άλλο ένα κατόρθωμα, το ότι πολλοί εκπλήσσονται μπάνινοτας σε κάποιο από τα μαγαζιά και βλέποντας… κι άλλα γλυκά. Και είναι κρίμα, γιατί υπάρχουν πολλά υπέροχα. Το ρεβανί του για παράδειγμα είναι άπαιχτο, τα παγωτά του πεντανόστιμα, αλλά είπαμε, όσο υπάρχει το γαλακτομπούρεκο…

Πάνω εκεί, στη… ναυαρχίδα της αλυσίδας υπάρχουν διαφωνίες. Κλασικό φύλλο η καταϊφι; Το δεύτερο είναι τέχνη πάντως, πώς το πετυχαίνουν τόσο ενοποιημένο και τραγανό πραγματικά παραμένει ένα διαχρονικό γευστικό μυστικό. Οχι ότι το πρώτο πάει πίσω φυσικά, αλλά λέμε τώρα.

Οι ουρές είναι ο κανόνας σε όποιο μαγαζί της αλυσίδας. Και όχι μόνο σε αργίες και γιορτές που γίνεται προσκύνημα, μα και σε απλές καθημερινές, με κόσμο να περνάει να πάρει και κομμάτι στο χέρι και να φύγει. Το κατάστημα του Αγίου Ελευθερίου προσωπικά μου ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις, παραμένει το αγαπημένο μου όσο κι αν στο πέρασμα των χρόνων ήρθε μετακόμιση και μάλιστα σε περιοχή που έχει ένα άλλο. Αυτή η μυδωδιά της κρέμας που σε πιάνει και μέσα στο βαγόνι του ηλεκτρικού πριν σταμαστήσει, είναι μια νοσταλγία που την έχουν πολλοί και δεν θα σβήσει ποτέ.

INFO: https://kosmikon.eu/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Λάκης Νομικός

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα