Η νέα γενιά του “Μαυρίκη” σε… προσκαλεί να ανέβεις στον Ταΰγετο (pics)

Διαβάστε επίσης

Η Αλαγονία δεν είναι κάποιος προβεβλημένος τουριστικός προορισμός. Με το ζόρι κρατιέται “ζωντανή” με λιγοστούς κατοίκους, όπως και πολλά όμορφα χωριά του Ταΰγετου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως χρειάζεται το κέφι, το πείσμα και το μεράκι κάποιων νέων ανθρώπων με ρίζες στα μέρη για να ανάψει η “σπίθα”. Οπως έχει συμβεί στην περίπτωση του “Μαυρίκη”.

Μια ταβέρνα με ιστορία που αρχίζει δύο αιώνες πριν, που έζησε τα ντουζένια της, που είδε τον μαρασμό της περιοχής και που τώρα έχει ξανασταθεί στα πόδια της με τις γενιές που έχουν κουράγιο. Κρατάει με Σαββατοκύριακα και τον χειμώνα και είναι μια όαση, τόσο θέας, ηρεμίας και καθαρού αέρα όσο φυσικά και εξαιρετικού φαγητού.

Τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά με έμφαση στις συνταγές της περιοχής, με αγνά υλικά, σε πλούσιες μερίδες, σαν να είσαι καλεσμένος στο κυριακάτικο τραπέζι και όχι σαν απλός “πελάτης”. Θα νιοώσεις οικεία, θα ευχαριστηθείς, θα χορτάσεις και θα γευτείς όσα έχεις φανταστεί ανηφορίζοντας μια απόσταση κοντά στα 30 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, κάτι παρπάνω από τη Σπάρτη, γενικά δηλαδή δρομολόγια που δε σε αποτρέπουν και σίγουρα θα σε αποζημιώσουν.

 

INFO: https://www.facebook.com/mavrikisrestaurant?locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Πάνος Λιακόπουλος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα