Ο “Κούκος” θα έχει πάντα το περίφημο τυροπιτάκι του σήμα κατατεθέν (pics)

Διαβάστε επίσης

Υπάρχουν κάποιες γευστικές ιστορίες που μένουν στο χρόνο και πολλές φορές εξελίσσονται, αλλά χωρίς να αλλοιώνεται η αρχική ανάμνηση. Το τυροπιτάκι “Κούρος” είναι μια τέτοια ιστορία. Πάνω από μισό αιώνα πριν πρωτο… μύρισε στην Περαία, για τις ουρές που γίνονταν έξω από το μαγαζί για να αγοράσουν σακούλες ή και… λαμαρίνες έχουν δημιουργηθεί θρύλοι και η ιστορία συνεχίζεται.

Οι επόμενες γενιές Κούρου εξαπλώθηκαν, συμβάδισαν με την εποχή τους, έπιασαν το κέντρο της Πόλης, έκαναν μαγαζιά από αυτά που μπαίνεις για έναν καφέ και… ξεχνάς να βγεις γεμίζοντας σακούλια και κουτιά με λογής λογής λαχταριστά εδέσματα. Το “Κούρος τυροπιτάκι” όμως, παραμένει το σήμα κατατεθέν και αυτό που ζητούν όλοι και το μεταφέρουν στις επόμενες γενιές.

Τριγωνικό, γεμάτο τυρί και νόστιμο τυρί, και το φύλλο να καταλαβαίνεις γεύση και να σου γεμίζει το στόμα, όχι να θρίφει και να χάνεται… ψάχνοντας μέσα λίγο τυράκι. Χορταστικό, νόστιμο, μυρωδάτο, ζεστό και… νοσταλγικό, το “Κούρος τυροπιτάκι” είναι ένα από τα όχι λίγα γαστρονομικά… σήματα της Θεσσαλονίκης.

 

 

INFO: https://www.facebook.com/tiropitakikoukos/?locale=el_GR

https://www.facebook.com/koukos1953?locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μίμης Ιωαννίδης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα