Η “Σιβηρία” της Θεσσαλονίκης είναι πολύ ζεστή και νόστιμη (pics)

Διαβάστε επίσης

Το πλήρες όνομα είναι “Σιβηρία Πελμένι”, αλλά έχει γίνει γνωστή ως σκέτη Σιβηρία και αυτό… αρκεί. Παραπέμπει άμεσα στις γεύσεις της Ρώσικης κουζίνας και άλλων κρατών που πλέον είναι ανεξάρτητα αλλά έχουν κοινές ρίζες, ενώνει τον κόσμο και δεν παραπέμπει σε τίποτα σε εμπόλεμες καταστάσεις, προσφέρει χαμόγελα και ζεστασιά παρότι το όνομα παραπέμπει σε… παγωνιές και έχει γίνει στέκι πολλών που δε  χάνουν την ευκαιρία.

Αρκετά κεντρικά αλλά όχι σε πολυσύχναστα μέρη και πιάτσες της Θεσσαλονίκης, η “Σιβηρία” προσφέρει αυθεντικές συνταγές με τις ζύμες να έχουν πρώτο ρόλο, είτε σε πίτες είτε στα ζυμαρικά τύπου πελμένι, μαντί και άλλα λαχταριστά για τους λάτρεις αυτής της κουζίνας.

Το “φρέσκο” σε ορισμένες περιπτώσεις… παραείναι, αφού βλέπεις μπροστά σου να φτιάχνονται και κάνεις υπομονή για να τα γευτείς, ο διάκοσμος είναι λίγο… μπαμπούσκα στιλ, δε σου αφήνει το παραμικρό περιθώριο για το τι θα φας σε αυτό το μαγαζάκι.

Θα φας πιροσκί ,θα πιεις βότκα, θα ακούσεις φολκλόρ μουσική, θα ταξιδέψεις νοερά, μα πάνω απ’ όλα θα φας πολύ, πεντανόστιμα, εξαιρετικά φτηνά και θα περάσεις όμορφα βάζοντας σίγουρα αν είναι πρωτάρης στο πρόγραμμα και την επόμενη επίσκεψή σου.

INFO:  https://www.facebook.com/SiviriaPelmeni/?locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Στάμος Πατσίδης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα