Η Πολίτικη κουζίνα με την αθηναϊκή αρχοντιά συναντιούνται στο “Fatsio” (pics)

Διαβάστε επίσης

Η περιοχή μεταξύ Παγκρατίου και Κολωνακίου, εκεί από το Χϊλτον μέχρι το πολεμικό μουσείο και λίγο παρακάτω, είναι από τις λεγόμενες “καλές” της Αθήνας. Με παλιά αρχοντιά, με μαγαζιά που έχουν γράψει ιστορία και συνεχίζουν να γράφουν. Κάπου εκεί που δέσποζε μέχρι πριν λίγα χρόνια το “κυριλέ” σινεμά Πτι Παλαί και που συνεχίζει να υπάρχει το κορυφαιο ζαχαροπλαστείο Pastry Family, υπάρχει σε έναν κάθετο δρόμο μεταξύ Σπύρου Μερκούρη και Ριζάρη το “Fatsio” που κουβαλάει αναμνήσεις και προσφέρει ατμόσφαιρα μα κυρίως γεύσεις.

Οικογένεια από το κατ’ εξοχήν μέρος της καλοφαγίας στον κόσμο, την Πόλη, κάτι που αποτυπώνεται και σε όλη την ατμόσφαιρα. Αρχοντιά, άνεση, εκεί που το γεύμα δεν είναι μια απλή υποχρέωση, αλλά μια μεγάλη ιεροτελεστία. Και όταν φτάσει η ώρα της… κυρίως ενασχόλησης, επίσης μια ιεροτελεστία, με πρώτα, σαλάτες, κυρίως, και με γεύσεις αξεπέραστες, της… γιαγιάς που πολλοί είχαμε από την Μικρά Ασία.

Ο κόσμος που πηγαίνει με… μαθηματική ακρίβεια στο “Fatsio” είναι από μόνος του ένα ενδεικτικό του περιβάλλοντος. Οικογένειες, ευπρεπείς, νοσταλγοί, καλοφαγάδες, παρέες, όλοι που θέλουν να πάνε κάπου που θα τους σεβαστούν και θα τους… ταΐσουν εξαιρετικά. Η γκάμα των φαγητών είναι απεριόριστη, από μαγειρευτά με τη “γεμάτη” τη γεύση, με τα μπαχαρικά με τις κρέμες και τις σάλτσες, μέχρι της ώρας και διαλεγμένα ψάρια.

Και φυσικά για το τέλος, γλυικά που… σιροπιάζουν το στόμα μόνο που τα παραγγέλνεις, φαντάσου τι γίνεται όταν τα γεύσεσαι.

 

INFO: http://fatsio.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μιχάλης Μακρής

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα