Στο “Mangal” μυείσαι στα μυστικά της κούρδικης κουζίνας (pics)

Διαβάστε επίσης

Κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, από έναν άνθρωπο που έχει και ιστορία να πει, πολιτική, με δίωξη και κάποια άλλα που μπλέκουν Κούρδους και Τούρκους, υπάρχει το “Mangal” το οποίο όμως και μόνο το φαγητό να σε ενδιαφέρει, ενδείκνυεται, ίσως εκεί ακόμα περισσότερο. Η απορία για τις διαφορές που μπορεί να έχει η πολύ διαδεομένη και κοντινή μας τούρκικη κουζίνα με αυτή των Κούρδων εύλογη, η απάντηση δίνεται πολύ γευστικά σε αυτό το μαγαζί. Και για να μη μένει απορία, δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές, αλλά έχουν.Και κάποια πιάτα και ίσως να το περικλείαμε στο “πιο πικάντικη” η κούρδικη.

Σε αυτό το μαγαζί θα βρεις αυθεντικές γεύσεις της συγκεκριμένης κουζίνας από έναν άνθρωπο που είναι… εμμονικός με την καλή πρώτη ύλη για να τα αναδείξει. Αρα, θα δικαιωθείς για την επιλογή σου, θα φας πολύ καλά και θα μάθεις και πέντε πράγματα αν ψάχνεσαι σε γεύσεις του κόσμου.

Προσωπικά θα χαρακτήριζα το πεϊνιρλί του κορυφή. Ο ορισμός της ζύμης που έχουν τα αυθεντικά πεϊνιρλί, το βούτυρο να μυρίζει έντονα, το τυρί, από όπου και το όνομα αυτού του εδέσματος το σωστό σε ένταση και οι γεμίσεις όπως πρέπει. Είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί και θα κάνει διάφορα που… νομίζουν ότι είναι πεϊνιρλί να “κρύβονται.

Γιαγλαμάς νομίζω αν το προσφέρω καλά ήταν ένα άλλο εξαιρετικό πιάτο, κάτι σαν παστίστιο, γιαουρτλού, κιμαδόπιτα, όλα αυτά μαζί, αλλά γενικά τα κρέατά του, σαν κεμπάπ ή άλλες μορφές είναι λαχταριστά, απλά με σωστή ροή, μην πέσεις πάνω και βαρυστομαχιάσεις.

Ωραίο μαγαζί, πολύ ενδιαφέρουσα μαγειρική πρόταση, αν έχεις όρεξη και για λίγη πολιτική κουβέντα θα μπορέσεις να καταλάβεις μερικά πράγματα, αλλά αυτό σίγουρα είναι δευτερεύον μπροστά στην καλοσερβιρισμένη κούρδικη κουζίνα που αν είσαι του ανατολίτικου θα σε κερδίσει.

 

INFO: https://www.facebook.com/mangalathens/?show_switched_toast=0&show_invite_to_follow=0&show_switched_tooltip=0&show_podcast_settings=0&show_community_review_changes=0&show_community_rollback=0&show_follower_visibility_disclosure=0

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μάκης Φράτας

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα