Φινέτσα και ξεχωριστές γεύσεις σε ένα μποέμικο σκηνικό στη “La Jacobine” στο Παρίσι (pics)

Διαβάστε επίσης

Το Παρίσι εκτός από τα κλισέ τύπου πόλη του φωτός και πάει λέγοντας, έχει την ιδιαιτερότητα να είναι σαν πολλές πόλεις σε μία. Τα διαμερίσματα λες και έχουν υψωμένα τείχη και από πίσω κρύβονται διαφορετικοί κόσμοι και ίσως αυτό το κάνει τόσο μαγικό. Οσο για τις γεύσεις, παντού καραδοκούν  κρυμμένοι παράδεισοι και το “La Jacobine” είναι ένας τέτοιος και αξίζει να τον ψάξεις.

Προς τη μποέμικη πλευρά της πόλης, κοντά στο Καρτιέ Λατέν, στη Σορβώνη, στα στενάκια της κουλοτύρας, το μαγαζί αυτό θέλει αρχικά είτε κράτηση είτε υπομονή. Καλύτερα κράτηση, γιατί η υπομονή δεν είναι βέβαιο ότι θα αρκεί για να το προλάβεις στην ουρά ανοιχτό και να μπεις μέσα να το απολαύσεις. Και θα είναι κρίμα να φύγεις χωρίς να τα καταφέρεις.

Οτι έχεις ακούσει, φανταστεί ή και δοκιμάσει και σου άρεσε από παραδοσιακά γαλλικά πιάτα θα το βρεις εκεί. Μαζί με πολλά άλλα. Από κρεμμυδόσουπα ονειρεμένη, σαλιγκάρια που αν σου αρέσουν ούτε στην Κρήτη θα τα έχεις βρει τόσο νόστιμα, φουά γκρα, φιλέτα, πάπια και ένα σωρό άλλα φαγητά. Με γαρνιτούρες γαλλικές με κρασιά γαλλικά, με ύφος και στιλάκι γαλλικό και μποέμικο.

Και μην κάνεις το λάθος και γεμίσεις όλο το… χώρο, γιατί αν φύγεις από εκεί χωρίς επιδόρπιο θα έχεις χάσει μεγάλο μέρος της μαγείας. Τα ντεσέρτ του είναι αξεπέραστα όπως και όλη η εμπειρία.

 

INFO: https://www.facebook.com/pages/La-Jacobine/165085470188754

https://www.instagram.com/lajacobine/?hl=el

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Γιώργος Σάντης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα