Το “Μπισκοτόγλυκο” γλυκαίνει τη Χαλκίδα και… όχι μόνο (pics)

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη γνωριμία ήταν τελείως τυχαία, ψάχνοντας ένα ζαχαροπλαστείο στη Χαλκίδα μετά από καφέ και πριν από επίσκεψη σε συγγενείς σε άλλη περιοχή της Εύβοιας. Το κουκλίστικο λουκ μας τράβηξε, οι βιτρίνες μας δελέασαν, τα γλυκά όταν δοκιμάστηκαν αποθεώθηκαν και εξαφανίστηκαν. Από τότε το “Μπισκοτόγλυκο” έχει γίνει σταθερή στάση για πεσκέσια, αλλά και για το σπίτι το δικό μας, αφού είναι ένα ζαχαροπλαστείο που καταφέρνει να διαφέρει και αυτό δεν είναι εύκολο με τόσα που υπάρχουν.

Ο συνδυασμό της εμφάνιση των γλυκών αλλά και της τοποθέτησής τους στο μαγαζί, σου δημιουρογύν μια περίεργη οικειότητα, του στιλ ότι μπήκα σε ένα σπίτι μόλις είχαν φτιάξει μερικά γλυκά και με κάλεσαν να φάω. Δεν είναι “πηγμένο” σε πράγματα το μαγαζί για να νιώσεις ότι μπήκες σε μαζικό εμπόριο, από την άλλη βέβαια δε σου δημιουργεί και την αίσθηση του άδειου, τεράστια ποικιλία με διαφορετικά και πρωτότυπα σε μερικές περιπτώσεις γλυκά.

Τα γλυκά τους έχουν την εικόνα και τη γεύση του χειροποίητου, είναι φορντισμένα, είναι πλούσια σε γεύση, δε σε λιγώνουν με υπερβολική γλύκα, έχουν σε όλα τους μια θαυμαστή ισορροπία που κάνει το αποτέλεσμα τέλειο. Ασορτί με τον όμορφο χώρο και τα ξεχωριστά γλυκά είναι και οι άνιρωποι του μαγαζιού, ευγενικοί, πρόσχαροι… γλυκύτατοι και έτσι το “Μπισκοτόγλυκο” στηριζόμενο στις δικές του δυνάμεις έγινε ένα πέρασμα και στέκι πολλών που αγαπούν το καλό γλυκό.

 

INFO: https://www.instagram.com/biskotoglykogr/

https://www.facebook.com/biskotoglyko/?locale=el_GR

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Γιάννης Κουλούρης

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα