Στο Στεφάνι Κορινθίας η “Βελανιδιά” συνδυάζει νοστιμιά και ποσότητα (pics)

Διαβάστε επίσης

Ο ορισμός της χωριάτικης οικογενειακής ταβέρνας όπως την έχουμε από παλιά στο μυαλό μας είναι η “Βελανιδιά” στο Στεφάνι. Τα χωριά της Κορονθίας δεν είναι μόνο τα πολυδιαφησιμένα και πολυσύχναστα, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι κι αυτά δεν είναι πανέμορφα, αλλά υπάρχουν κι άλλα με φυσικές ομορφιές και γευστικά αριστουργήματα.

Σκάρτη μισή ωρίτσα από την Κόρινθο, η “Βελανιδιά” σε περιμένει για να φας καλό κρέας, πολύ κρέας και επιλεγμένους μεζέδες που μπορείς να περιμένεις σε μια χωριάτικη ταβέρνα. Εκεί δεν θέλουν να σε ζαλίσουν με πλήθος ορεκτικών και πολλά πράγματα. Νόστιμες αλοιφές, τρομερές και γεμάτες σαλάτες, πατάτες αληθινές φυσικά και κρέατα να γλύφεις τα δάχτυλά σου που λένε.

Υπάρχουν ενίοτε και κυνήγια και διάφορα άλλα, όμως οι σταθερές γεύσεις, μπριζόλες, μπιφτέκια, σούβλες έρχονται σε μεγάλες μερίδες, όλα είναι μπόλικα εκεί εκτός από… τις τιμές και έχουν κι ένα εξαιρετικό χύμα κρασί, αλλά βρίσκεις και εμφιαλωμένα αν είσαι λίγο πιο απαιτητικός σε αυτό το κομμάτι.

Ολα αυτά σε εξοχικό περιβάλλον, με ωραίο εσωτερική σάλα για τους χειμώνες κάνουν ακόμα και επί τούτου μια εκδρομούλα επιβεβλήμενη, να πας δηλαδή μόνο για το φαγητό σου, χωρίς διαμονές και άλλα τέτοια.

 

INFΟ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057133253135

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ειρήνη Μετζάκη

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα