Ο Μonsieur Nicolas είναι ένα… θησαυροφυλάκιο οίνου στο Μεσενικόλα (pics)

Διαβάστε επίσης

Ο Μεσενικόλας είναι ένα από τα χωριά πέριξ της Λίμνης Πλαστήρα. Είναι όμως και ένα σημέιο αναφοράς του εξαιρετικού κρασιού. Το οινοποιείο Καραμήτρου, τα… κεντρικά, αφού αυτά τα κρασιά και αποστάγματα πλέον είναι περιζήτητα σε όλη την υφήλιο και υπάρχει μεγάλη μονάδα λίγο έξω από την Καρδίτσα και μια… μυστηριακή κάβα μέσα στην πόλη, είναι ένας προορισμός “ζωής” για κάθε φίλο του οίνου. Αν και μόνο για… χάζι να πας, να δεις ένα οινοποιείο, θα γίνει φανατικός φίλος του κρασιού.

Η ιστορία είναι απλή, όπως και οι άνθρωποί της. Ο πατέρας ιδρυτής, ο γιος Γιώργος συνεχιστής, η σύζυγος Λίτσα δίπλα του, τα παιδιά… στην αναμονή για τη διαδοχή. Και η συνταγή απλή είναι. Οχι φυσικά ότι είναι απλή η ζωή στα αμπέλια, οι επιλογές, η προσοχή, η φροντίδα. Απλή είναι η συνταγή του να έχει μεράκι, σεβασμό σε αυτό που παράγεις, διάθεση και φαντασία.

Τα “Moi Je M’ En Fous”, το ζαμανφού που λέμε, ήταν μια έμπνευση εν μέσω καραντίνας. Μη χολοσκάς αδελφέ, σε απλά ελληνικά, ετικέτα τρομερή σε μπουκάλια καταπληκτικού κρασιού και έγινε πάταγος. Το “Messenicola”, η ναυαρχίδα ίσως του οινοποιείου, το μοναδικό τετράγωνο μπουκάλι κρασί στον κόσμο με το κόκκινο νέκταρ εσωτερικά του να απογειώνει όλες τις αισθήσεις.

Μια σειρά άλλων κρασιών, που κάνουν τους γνώστες να τα απιθεώνουν και τους απλούς φίλους του οίνου να απολαμβάνουν ξεχωριστές γεύσεις, σε όλο τον κόσμο. Βήμα με βήμα, οι ετικέτες βγήκαν από τα σύνορα, είναι περιζήτητες σε δύσκολες αγορές, κάνουν την ελληνική οινοποιεία να καμαρώνει.

Κι επειδή… Καρδίτσα είσαι, υπάρχει το τσίπουρο. Οχι μόνο απλό, μα το εκπληκτικό Aristo Craft, παλαιωμένο, με το άρωμα του βαρελιού, ένα απόσταγμα σπάνιο για να “σβήνεις” τις μαγικές οινοποσίες. Ενα πραγματικό θησαυροφυλάκιο σπάνιων γεύσεων, που μόνο να σε κερδίσει μπορεί και σένα και τους πολλούς επόμενους.

 

INFO: https://winerymonsieurnicolas.gr/

https://www.facebook.com/karamitroswines/?locale=el_GR

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα