Το γλυκό συναντάει… την τέχνη στο “Ourse” της Γλυφάδας (pics)

Διαβάστε επίσης

Ωραία είναι να μπαίνεις σε ζαχαροπλαστείο και να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Καμια φορά όμως χρειάζεται και κάτι διαφορετικό. Οπως το να μπαίνει σε ζαχαροπλαστείο που μοιάζει με… κοσμηματοπωλείο. Με προθήκες και συγκεκριμένα απολαυστικά προϊόντα προς πώληση. Το “Ourse” στη Γλυφάδα έχει κάνει το γλυκό να συναντιέται με την… τέχνη και είναι προορισμός για μεγάλες απολαύσεις.

Η φημισμένη γαλλική ζαχαροπλαστική είναι η έμπνευση, τα αγνά ελληνικά προϊόντα το… όχημα παρασκευής. Η Pari – Aegena, η παραλλαγή της διάσημη Παρί Μπρεστ με φυστίκι Αιγίνης, το οποίο έχει κομβικό ρόλο και σε άλλα γλυκά, είναι ίσως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οχι όμως και το μόνο.

Ενα γλυκό σήμα – κατατεθέν του μαγαζιού είναι η Flan Parissien, είπαμε η γαλλική ζαχαροπλαστική είναι η κορωνίδα, αλλά όλες οι δημιουργίες των τριών σεφ που έχουν ενώσεις τις δυνάμεις τους, ξεχωρίζουν από τα γλυκά που έχεις συνηθίσει να τρως, που μπορεί φυσικά όλα να είναι νόστιμα και πετυχημένα, απλά εδώ είναι… αλλιώς.

Το Ourse ανανεώνει τακτικά το ρεπερτόριό του, βγάζει καινούργια γλυκά που μπορεί να μην έχεις δει την προηγούμενη φορά ακόμα και αν είσαι τακτικός πελάτης και σίγουρα αποπνέει έναν αέρα πολυτέλειας που μπορεί να κάνει διαφορά και αν το επιλέξεις για να πας σε κάλεσμα και να συζητηθείς.

 

 

INFO: https://ourse.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Χαρά Ανδρέου

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα