Στο “Μπακάλικο του Φίλιππα” θα ψωνίσεις αλλά θα… τσιμπήσεις και εκλεκτούς μεζέδες (pics)

Διαβάστε επίσης

Η απλή και νοσταλγική εικόνα του… Ζήκου, το μπακάλικο που καθόσουν να πιεις και το κρασάκι σου με ό,τι είχε η βιτρίνα, είχε, έχει και θα έχει φανατικούς στην Ελλάδα. Κι αν στη σύγχρονη εποχή κάποιος τη μεταφέρει σωστά, με μεράκι και χωρίς υπερβολές, θα γίνει στέκι και θέμα συζήτησης. Οπως το “Μπακάλικο του Φίλιππα”, του “Σκυλοδήμου” πιο απλά για τους Πειραιώτες και τους γνώστες.

Είτε πας για ψώνια, με πραγματικά εκλεκτά προϊόντα από την Ελλάδα, από όσπρια, τυριά, λάδια και πάει λέγοντας, και πεις μετά να ξαποστάσεις λίγο είτε πας μόνο για το δεύτερο, μια χαρά θα περάσεις και θα ξαναπάς. H πατάτα και το κεφτεδάκι όπως τα έχεις αγαπήσει και τα θέλεις, η χωριάτικα σαλάτα όπως σπάνια θα τη βρεις πια εκτός σπιτιού, με λάδι να ξεχειλίζει, με χοντροκομμένο κρεμμύδι, με διαλεχτή ντομάτα και τα συναφή, ψαράκια ό,τι έχει βγει την ημέρα και φυσικά μεζεκλίκια από το ψυγείο, τυριά αλλαντικά και χύμα κρασί.

Η κοσμοσυρροή και κυρίως οι ηλικίες, μαρτυρούν καθημερινά πόσο αυτές οι συνταγές, του απλού και ανεπιτήδευτου πάντα θα γοητεύουν τον Ελληνα, αρκεί αυτός που τις εφαρμόζει να το νιώθει, να το αγαπάει και να μην το κάνει για εμπόριο.

INFO: https://www.facebook.com/skilodimosfilippos/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Θωμάς Γεωργόπουλος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα