Ο “Βασιλάκος” στο Πολυδένδρι είναι ο ορισμός του “από την παραγωγή στην κατανάλωση” (pics)

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα έχει σε αποστάσεις μιας ώρας το πολύ μεγάλους γευστικούς πειρασμούς. Μικρά χωριουδάκια που συνδυάζοντας τη δυνατότητα μιας βόλτας στη φύση μαζί με καλές ταβέρνες γίνονται προορισμοί για να ξεδώσει ο κόσμος και να φάει καλά. Συνήθως τα ίδια παντού, όχι ότι αυτό είναι κακό αφού λόγω ανταγωνισμού ο πήχης είναι ψηλά. Ενίοτε όμως υπάρχουν και διαφοροποιήσεις όπως αυτές που προσφέρει ο “Βασιλάκος”.

Αυτή η οικογενειακή ταβέρνα με την ιστορία χρόνων, προσφέρει κυρίως προϊόντα που παράγει η ίδια. Εχει μονάδα αγροτοκτηνοτροφική και από εκεί προέρχονται όσα φτάνουν στο πιάτο σου. Ακόμα και πριν το πιάτο, το ψωμί δηλαδή είναι από δικά τους σιτηρά και τρόπο ζυμώματος.

Τα κρεατικά φυσικά μονοπωλούν την παράσταση. Οι φαν της προβατίνας σπεύδουν σε ένα μαγαζί που την έχει σήμα κατατεθέν, τα λουκάνικά τους είναι φτιαγμένα από τους ίδιους και εξαιρετικά συνοδευτικά κρασιού μέχρι και οι σαλάτες τους ακολουθούν την εποχή, δε θα βρεις πάντα τα πάντα, κάθε λαχανικό έχει και την εποχή του και στον “Βασιλάκο” αυτά τα σέβονται,

Η φέτα του είναι λόγος για να πας αν ψάχνεις μάταια στην πόλη καλή φέτα, σκληρή, πικάντικη που να σου γεμίζει το στόμα με τη γεύση και γενικά αυτό το μαγαζί δεν είναι τυχαία στέκι καλοφαγάδων. Μόνο μην κάνεις το λάθος φυσικά να πας σε πολυσύχναστες μέρες χωρίς κράτηση, απλά θα… μαρτυρήσεις από τις μυρωδιές και θα φύγεις άπραγος.,

 

INFo: https://www.tavernavasilakos.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Μάνος Σερέπας

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα