Στο Αμστερνταμ το “The Pantry” σε ξεναγεί στις παραδοσιακές γεύσεις (pics)

Διαβάστε επίσης

Εχει όψη τουριστάδικου, προσφέρει και προκαθορισμένο μενού, έχει καταλόγους σε πολλές γλώσσες, γενικά έχει πολλά από αυτά που στην Ελλάδα θεωρούνται “παγίδες”, όμως το “The Pantry” δεν έχει καμία σχέση με τέτοια. Είναι ο ορισμός του παραδοσιακού εστιατόριου, σε βγάζει από τον μπελά του πολύ ψαξίματος, σου δίνει όμως και αυτή την ευχέρεια αν είσαι της… περιπέτειας ή πας για συγκεκριμένα πιάτα.

Ο,τι μπορεί να έχεις ακούσει για παραδοσιακό πιάτο της ολλανδική κουζίνας θα το βρεις εκεί. Σε καλές ποσότητες και σε νόστιμες γεύσεις. Δεν ξέρω αν η… Ολλανδέζα γιαγιά το κάνει καλύτερο, αλλά για ουρανίσκους χωρίς εμπειρίες σε αυτό το φαγητό, μια χαρά είναι. Από την μπιζελόσουπα με το λουκάνικο κιόλας, μέχρι όλα τα επόμενα. Κρέατα, λουκάνικα, πουρέδες, ορεκτικά στιλ κροκέτες τυριού, γλυκό, όλα νόστιμα.

Εχουν και ένα σωρό μπύρες της χώρας, πολλές μόνο ντόπιες που δε θα βρεις εκτός ακόμα και ψαγμένος του είδους να είσαι, εκτός από γνωστές διεθνείς ετικέτες, έχουν και κρασιά, έχουν και κόσμο πολύ και φασαρία αφού το μαγαζί είναι μια σταλιά και έχουν το στιλ που μπορεί να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και άγνωστοι.

Το “The Pantry” δεν είναι ακριβώς το μαγαζί που θα πας για ένα πολύωρο γεύμα και για να κουβεντιάσεις με την παρέα σου, αλλά είναι ένα μαγαζί που πρέπει να φας για να γνωρίσεις αρκετά πιστά την τοπική κουλτούρα φαγητού και να τη γευτείς σε ποικιλία και ωραία γεύση.

 

INFO: https://www.thepantry.nl/en/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ελευθερία Μητσιώνη

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα