Στον “Πετεινό Αλανιάρη” θα απολαύσεις την κρητική κουζίνα στα πολύ καλά της (pics)

Διαβάστε επίσης

Λίγο δρόμο μακριά από το Ηράκλειο, που αξίζει όμως να τον κάνεις αφού θα αποζημιωθείς και με το παραπάνω, σε περιμένει ο “Πετεινός Αλανιάρης” για να φας πολύ και καλά και να περάσεις όμορφα.

Η παραδοσιακή κρητική κουζίνα είναι στα πολύ καλά της σ’ αυτή την ταβέρνα στα Πεζά, που έχει επενδύσει και στην εμφάνιση, ξεφεύγοντας πολύ από ένα απλό ταβερνάκι εκτός πόλης, παρουσιάζοντας ένα περιβάλλον που μοιάζει πολυτελές, αλλά είναι απλά δείγμα… σεβασμού στον επισκέπτη και καλοπέρασης.

Θα κάνεις οπωσδήποτε αρχή με κεφτεδάκια και μπορεί να θέλεις και συνέχεια, αλλά θα είναι κρίμα να μη δοκιμάσεις πετεινό, να τιμήσεις και τ’ όνομα αλλά και λαχταριστό ζυγούρι με μακαρόνι και ξηρό ανθότυρο.

Είναι αξέχαστη η τηγανητή πατάτα του, ναι μπορεί ακόμα κι αυτή να κάνει τη διαφορά κάποιες φορές, τρομεροί αμπελοντολμάδες και γενικά μια κουζίνα που σε κάνει να μη μπορείς να σταματήσεις. Στην Κρήτη δύσκολα θα φας άσχημα, αλλά ο “Πετεινός Αλανιάρης” καλύπτει τα… χιλιόμετρα με την ποιότητά του και είναι μαγαζί που αξίζει την προτίμηση.

 

 

INFO: https://www.petinosalaniaris.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Ανέστης Μάμμας

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα