Η “Παπαλίνα” είναι το μέρος για ψάρια και θαλασσινά στα Πετράλωνα (pics)

Διαβάστε επίσης

Τα στέκια των θησαυρών της θάλασσας δεν είναι τα πλέον συνηθισμένα στην ψαγμένη πιάτσα Πετραλώνων, Κουκακίου και πέριξ, αλλά δεν σπανίζουν κιόλας. Η “Παπαλίνα” είναι μια μοντέρνα… παραδοσιακή ψαροταβέρνα που έχει ποικιλία, μυρίζει θάλασσα και βγάζει γούστα.+

Με όνομα… βαρύ στον καλό ψαρομεζέ αφού μιλάμε για την παστή σαρδέλα της Λέσβου, η “Παπαλίνα” έρχεται να το στηρίξει με κλασικές γεύσεις και ελαφρές πινελιές μόδας. Λίγο η παρουσίαση, λίγο κάποιες συνοδείες, λίγο κάποιες συνταγές, όλα μαζί κάνουν ένα πολύ ενδιαφέρον μενού. Το πιο βασικό βέβαια είναι τα καλά τηγάνια που σε τέτοια μαγαζιά παίζουν καθοριστικό ρόλο, τα σωστά ψησίματα και μαγειρέματα και οι ευχάριστες γεύσεις και αρκετά ελαφριές, δε θα φύγει βαρυγκομώντας από την τηγανίλα.

Τα τραπεζάκια πάνω στην πλατεία, μαζί με το σωστό γέμισμα πάνω σε αυτά μπορούν να σε ταξιδέψουν και ενώ είσαι τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας να φανταστείς νησάκι ή έστω κάπ0ια εξοχή επειδή δε βλέπεις θάλασσα. Εχουν ενδιαφέρον τα ωμά του, είτε κλασικοί ψαρομεζέδες και παστά είτε πιο μοντέρνβες εκδοχές όπως σεβίτσε και τραβάνε κάθε λογής αποστάγματα.

https://www.facebook.com/seafoodpapalina

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ: Τάκη Σκάνδαλος

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα