Διαμαντάκι το «Le Mesturet» στην καρδιά του Παρισιού (pics)

Διαβάστε επίσης

Κάπου μεταξύ Οπερας, Λούβρου και Κονκόρντ, η λογική λέει ότι θα φας κάτι στα όρθια ή θα πέσεις σε τουριστάδικο. Η λογική πάντα κάπως καταρρίπτεται. Οπως με το «Μesturet» στην τουριστική… καρδιά του Παρισιού.

Ατμοσφαιρικό μπιστρό, που από νωρίς το μεσημέρι μπορεί να σου προσφέρει ένα σκαμπό στη βιτρίνα να πιεις το κρασί σου τσιμπώντας κάτι και βλέποντας την κίνηση του δρόμου. Μέχρι το απόβραδο, με την ησυχία να έχει πέσει στη γειτονιά και να μπορείς να καθίσεις στο τραπέζι σου και πραγματικά να απολαύσεις.

Ωραίοι άνθρωποι που σε κάνουν να νιώθεις σε παρέα. Ωραίο φαγητό και αυτό είναι το κυριότερο. Από αμιγώς γαλλικές γεύσεις με ταρτάρ και φουα γκρα μέχρι πιο συμβατικά πράγματα για όσους δεν αρέσκονται σε δοκιμές.

Καλά κρέατα, καλά τυριά και πολύ ψαγμένα κρασιά. Αν το πετύχεις και στα ανοίγματα του beaujolais nouveau, την τρίτη Πέμπτη κάθε Νοεμβρίου, στήνει πραγματικό πάρτι και τηρεί στο έπακρο την παράδοση.

Και επειδή η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που μένει, τα γλυκά του μόνο ως εξαιρετικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Το μακαρόν του ξεπερνάει και φημισμένων ζαχαροπλαστείων, αλλά δεν είναι το μόνο καλό.

 

INFO: https://www.lemesturet.com/en/

 

 

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα